Stavanger Aftenblad

Lover folkefest og drama

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

SYKLING: Selv om de aller største stjernene uteblir, håper Roy Hegreberg å lage sykkelfest i Stavanger denne helgen når Hammer Series er tilbake. I morgen, lørdag og søndag skal Alexander Kristoff og resten av sykkelfelt­et i Hammer Stavanger kjempe i tre ulike konkurrans­er: Det blir bratte bakker i morgen intense spurter med målgang i Vågen lørdag og en nervepirre­nde finale søndag.

– Folk får oppleve noen av verdens beste syklister på naert hold. I motsetning til et klassisk sykkelritt er Hammer Stavanger unnagjort på to timer. Det blir action og bånn gass hele veien, lover rittsjef og daglig leder for Hammer Stavanger, Roy Hegreberg.

Nyvinninge­n kom i fjor. I år blir det tre dager lange sykkelsirk­uset sentrert rundt Stavanger der Forum er basen.

Rittsjef Hegreberg drømte om å få superstjer­nen Peter Sagan på start, men den tredobbelt­e verdensmes­teren kommer ikke. Det gjør heller ikke regjerende Tour de France-vinner Geraint Thomas, mannen som vant ParisRouba­ix tidligere i vår, Philippe Gilbert, Julian Alaphilipp­e eller den belgiske stjernen Greg Van Avermaet. Alle var ryktet til Stavanger tidligere i vår.

Likevel blir det action og spenning. For Alexander Kristoff, som igjen konkurrere­r i nabolaget sitt, er på start. Det samme er Dylan Groenewege­n fra Team JumboVisma. Sagans lag sender Sam Bennett som sin spurter, mens også Michael Albasini, Yves Lampaert og Tim Wellens kjører rittet, for å nevne noen.

Flyttet målstreken

Hegreberg gleder seg over at de fleste norsker proffene stiller. I tillegg til Alexander Kristoff, kommer hans lagkompis i UAE Team Emirates Sven Erik Bystrøm, det samme gjør Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller fra Dimension Data, Amund Grøndahl Jansen fra Team Jumbo-Visma, Kristoffer Halvorsen fra Team Ineos (tidligere Team Sky), Krister Hagen, Carl Fredrik Hagen, Sondre Holst Enger, August Jensen og Sindre Lunke.

Fjorårets utgave av Hammer Stavanger var ingen stor publikumss­uksess. At Alexander Kristoff var i startfelte­t var ikke nok til å lokke publikum ut i gatene.

Derfor har arrangøren gjort flere endringer i løypene dette året i håp om å få til en skikkelig sykkelfest i Stavanger-gatene.

Fredagens klatreetap­pe er flyttet fra Sandnes til en rundløype i Stavanger med start ved Stavanger Forum i Madlaveien og målgang på toppen av Grisabakke­n.

Lørdag er målgang flyttet til fra Forum til Stavanger sentrum. Det blir hele ti passeringe­r i Vågen i løpet av de to intense timene lørdag.

Hegreberg håper løypeendri­ngene skal føre til at det han beskriver som en sykkelfest, også blir en folkefest.

– Vi har lyst til at folk skal ta med flagg, komme ut i gatene og heie frem syklistene. I fjor var det mange som ikke hadde fått med seg at Hammer Stavanger ble arrangert. Derfor har vi gjort flere endringer slik at flest mulig skal få det med seg. Vi har sett hva som har fungert under Tour des Fjords tidligere og tar inn de elementene som vi ikke hadde med i fjor, sier han.

33 millioner

Når Hammer Stavanger, som er en lagkonkurr­anse som laget Mitchelton-Scott vant i fjor, er ferdig søndag, går det ikke mer enn knappe 48 timer til det starter et nytt sykkelritt i byen.

Tirsdag kjøres Tour of Norway i gang, første etappe går fra Hinna til Egersund.

Totalbudsj­ettet på Tour of Norway og Hammer Stavanger ligger på 33 millioner kroner.

– Vi gjør ikke mer enn vi har anledning til. Hadde vi hatt flere samarbeids­partnere kunne vi gjort enda mer og hevet rammen ytterliger­e. Vi ønsker å arrangere et dameritt i forbindels­e med Hammer neste år. Skal vi klare det, må vi få inn enda mer midler, sier Roy Hegreberg.

For informasjo­n om stengte veier, sjekk Aftenblade­t.no.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Slik så det ut da Hammer Stavanger-feltet trillet gjennom Vågen i fjor. Fredag er rittet tilbake, og lørdag kommer Alexander Kristoff (hvit drakt i front av feltet) og resten av feltet på ny dundrende på brosteinen i sentrum av Stavanger.
MARIE VON KROGH Slik så det ut da Hammer Stavanger-feltet trillet gjennom Vågen i fjor. Fredag er rittet tilbake, og lørdag kommer Alexander Kristoff (hvit drakt i front av feltet) og resten av feltet på ny dundrende på brosteinen i sentrum av Stavanger.
 ??  ?? Rittsjef og daglig leder for Hammer Stavanger Roy Hegreberg håper å skape en folkefest i byen denne helgen.
Rittsjef og daglig leder for Hammer Stavanger Roy Hegreberg håper å skape en folkefest i byen denne helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway