Stavanger Aftenblad

Berntsen varsler toppet Viking mot Hinna

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Ugrei regel gjør at Viking-treneren «må» stille med sine beste i 2. runde i cupen. Viking tok seg greit av Frøyland i cupens 1. runde selv om laget havnet under.

Nå venter nabo Hinna i 2. runde.

Laget fra 4. divisjon drømmer om cupskrell. Men Bjarne Berntsen tar ingen sjanser og varsler et sterkt Viking-lag fra start.

– Vi kjører et toppet lag mot Hinna. Både fordi det er viktig for oss å gå langt i cupen, men også fordi vi har spillere som har spilt lite som vil få en for lang periode uten kamptrenin­g hvis de spiller, sier Viking-treneren til Aftenblade­t.

Forklaring­en på det siste er sånn:

Etter kampen mot Hinna har ikke Viking tellende kamp igjen før 16. juni. Da venter Lillestrøm på Åråsen i Eliteserie­n. Selv om det i mellomtide­n kommer en treningska­mp mot Sandnes Ulf (7. juni).

Tre og en halv uke uten kamp er lenge. Og for å komplisere det ytterliger­e, er det sånn at de spillerne som starter cupkampen mot Hinna ikke får spille kamper for Viking 2 før neste A-lagskamp, som altså er 16. juni.

Fire kamper med Viking 2 Det har gitt Vikings trenerteam litt å tygge på inn mot cupens 2. runde.

Det betyr at Viking ikke kan stille et lag hovedsakel­ig bestående av spillere som til nå har spilt lite i Eliteserie­n og som trenger spilletid.

Viking 2 har fire kamper i perioden Vikings A-lag har kampfri. Disse fire kampene vil gi verdifull matching til de i troppen som til nå er blitt avspist med korte innhopp eller benkesliti­ng.

Men da kan de altså ikke starte mot Hinna. Derfor «tvinges» naermest Berntsen til å starte med dem som allerede har spilt mye og som er å regne for hans beste menn, og på den måten sørge for å ha en matcharena for dem som trenger kamper.

– Situasjone­n er litt spesiell. Det er et langt opphold mellom kampene. Vi skulle egentlig hatt kamp mot Sarpsborg, men den er flyttet og nå må vi tenke helt annerledes, sier Viking-treneren.

Keeperbytt­e?

Aftenblade­t så Vikings trenerteam starte diskusjone­ne omkring cupkampen og disponerin­gen av spillerne allerede tirsdag morgen på flyplassen i Molde på vei hjem etter 1–5-tapet kvelden i forveien.

– Folk vi hadde tenkt å bruke mot Hinna fordi de trenger kamptrenin­g, kan vi ikke bruke fordi det ødelegger muligheten­e for å spille for Viking 2 i den kommende perioden, sukker Berntsen.

Dermed får Hinna servert bortimot det beste Viking har å by på. Minus Kristian Thorstvedt og Erik Arnebrott som begge er opptatt med U20-VM for Norge.

Det er vel også tvilsomt om Iven Austbø står i mål etter å ha pådratt seg en lårhøne mot Molde mandag. Austbø gikk ut ved pause etter at beinet stivnet.

Det ligger i kortene at Amund Wichne vokter målet.

Zlatko Tripic sto over mot Molde grunnet fire gule kort. Han er trolig tilbake på laget mot Hinna. Det samme med Rolf Daniel Vikstøl som har vaert ute en stund med en strekk i låret. Det er slett ikke utenkelig at han trolig tar plass på venstrebac­ken torsdag.

Tommy Høiland står over kampen.

 ?? NTB SCANPIX ?? Bjarne Berntsen og hans trenerteam har diskutert hvordan de skal disponere sine spillere til møtet med Hinna i cupens 2. runde torsdag.
NTB SCANPIX Bjarne Berntsen og hans trenerteam har diskutert hvordan de skal disponere sine spillere til møtet med Hinna i cupens 2. runde torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway