Stavanger Aftenblad

Carola, Vamp, Sigrid og Sondre Justad topper Jaernåttå

- Leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

JAEREN: – Alle skal finne noe de liker, om de er 18 eller 60, sier Jaernåttås Borger Magnussen.

Leif Tore Lindø

Hvert år, en sein helg i mai, samles cirka 4000 musikk- og festklare folk seg på Bryne Torg. Jaernåttå er en av få festivaler som har blitt skikkelig voksne, og de er en av ytterst, ytterst få utendørsfe­stivaler som ikke har kaset inn et dassbløtt håndkle. Tvert imot. Jaernåttå har bygget seg opp, sakte men sikkert, og arrangeres i år for 27. året på rad. De har hatt besøk av de fleste norske storeheter, samt et par utenlandsk­e. Festivalen har hatt et spesielt øye til lokale artister, både de store som Kaizers og Skambankt, men også artister på vei opp og fram.

– En av de store utfordring­ene våre er at vi ønsker å samle jaerbuer fra 18 til 60, og gjerne eldre enn det, til samme festen. Derfor må programmet og utvalget i artister vaere bredt. Alle skal finne noe de liker, sier pressekont­akt Borger Magnussen.

I år står blant andre stjernesku­ddet Sigrid, rutinerte Carola, lokale Frank, Sondre Justad og Vamp på scenen.

– Syretesten er om artistene klarer å skape liv på torget. Det er jeg sikker på at vi skal klare i år igjen. Noen store, etablerte navn skal vi ha, men vi vil også hjelpe gode, uetablerte artister opp og fram. Det gjør vi blant annet med Uhøyrt, en konkurrans­e der nye artister kan vinne spillejobb på Jaernåttå og et stipend, sier Magnussen.

y

y

y

y

y

y

y

 ?? SARAJOHANN­ESSEN / NTB SCANPIX ?? Carola kommer til Bryne og Jaernåttå på lørdag.
SARAJOHANN­ESSEN / NTB SCANPIX Carola kommer til Bryne og Jaernåttå på lørdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway