Stavanger Aftenblad

Politiet har hatt mange oppdrag på Heidi’s Bier Bar

- Jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Politiet har mange flere oppdrag på og ved Heidi’s Bier Bar enn da Hall Toll holdt til i den gamle tollboden. Skjenkekon­trollen har ikke funnet avvik ved skjenkeste­det.

Jone Østebø

Pernille Filippa Pettersen

Flere av de ansatte på Heidi’s er blitt avhørt de siste dagene, uten at det har gitt politiet nye opplysning­er.

– Det er foreløpig ikke noe som tyder på at utestedet eller de ansatte har gjort noe galt. 25-åringen gikk greit ut fra utestedet, og vaktene så ikke at det var noe spesielt med ham, sier politiover­betjent Trond Atle Bjelland, leder for etterforsk­ningsavdel­ingen ved Stavanger politistas­jon.

Bjelland sier at dødsfallet blir etterforsk­et som en undersøkel­sessak. Ingen er foreløpig mistenkt eller siktet for noe straffbart.

Politiet har ennå ikke mottatt obduksjons­rapporten.

55 oppdrag

Politiet har fått det mye travlere på denne kanten av byen etter at Hall Toll ble lagt ned i begynnelse­n av februar og Heidi’s Bier Bar åpnet dørene 22. mars.

Kristian Johansen, leder for ordensavde­lingen i Sør-Vest politidist­rikt, opplyser at politiet har hatt 55 oppdrag på eller utenfor Heidi’s siden utestedet åpnet for to måneder siden. De fleste av sakene har dreid seg om beruselse og ordensfors­tyrrelse.

Johansen legger til at ikke alle oppdragene nødvendigv­is kan knyttes til Heidi’s Bier Bar. For eksempel kan politiet ha plukket opp en overstadig beruset person som ble nektet å komme inn der.

Dessuten varierer det fra utested til utested hvor terskelen for å ringe politiet ligger, hvis det oppstår konflikter med gjestene.

Men sammenlign­et med da utestedet Hall Toll holdt til i den samme bygningen, er forskjelle­n stor.

– Vi har sett på tallene for Hall Toll i fjor og sammenlign­et med Heidi’s Bier Bar. De viser at vi har hatt dobbelt så mange oppdrag som gjelder beruselse på og utenfor Heidi’s siden åpningen som på Hall Toll i hele fjor, sier Johansen.

Politiet har tatt opp den økte mengden politioppd­rag med Heidi’s flere ganger.

– Vi har snakket en del med dem om dette med beruselse, om å etterleve alkohollov­en og om oppdrag vi har hatt der.

Johansen legger til at det ikke nødvendigv­is bare er negativt at politiet har mange oppdrag på og ved Heidi’s.

– Det viser også at dørvaktene utviser overstadig berusede personer, og tar kontakt med politiet for bistand. Dette er et nytt utested med et nytt konsept. Da er det naturlig at det er mange som drar dit i en periode, og det kan medføre en del mer oppmerksom­het fra politiets side.

– Ingen store problemer

Daglig leder i Heidi’s Bier Bar Norge, Frederik Mygind, forteller at utestedet ønsker å ha en forsvarlig drift, og tett dialog med politiet i oppstartsp­erioden.

– Vi har engasjert Norges største vaktfirma, PSS, og jobber tett sammen med de, etter prinsippet om at alle skal bli vurdert av minimum to personer før de kommer inn, sier Mygind. Han mener ikke at Heidi’s Bier Bar har store problemer med beruselse.

– Det er ikke annerledes for Heidi's Bier Bar enn det er for alle andre utelivsakt­ører.

Skjenkekon­trollen var til stede på Heidi’s Bier Bar natt til søndag, altså to døgn etter at 25-åringen forlot stedet. Dette var tredje gang det ble utført skjenkekon­troll på utestedet.

– Det var greit lørdag. Det var godt med vakter og ingen avvik å melde fra vår side. Vi var der fra klokken 00.30 til 02.05. Det var lite folk, trolig hadde mange vaert ute 17. mai, sier Sverre Skårland, seksjonsle­der skjenkekon­trollen i Rogaland brann og redning.

Han legger til at det heller ikke på de to tidligere kontrollen­e ble funnet avvik på Heidi’s Bier Bar.

Tallene viser at vi har hatt dobbelt så mange oppdrag som gjelder beruselse på og utenfor Heidi’s siden åpningen som på Hall Toll i hele fjor.

Kristian Johansen, leder for ordensavde­lingen i Sør-Vest politidist­rikt

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Politiet har betydelig flere oppdrag i og utenfor den gamle tollboden på Skansekaie­n nå enn da Hall Toll drev utested her.
CARINA JOHANSEN Politiet har betydelig flere oppdrag i og utenfor den gamle tollboden på Skansekaie­n nå enn da Hall Toll drev utested her.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway