Stavanger Aftenblad

Engelskeks­amen i Sandnes og Sola ryker om det blir streik

- Camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES/SOLA:

Blir det skolestrei­k i dag, vil skriftlig eksamen i engelsk i 10. klasse utgå i Sandnes og i Sola.

For flere elever i videregåen­de skole vil eksamen gå som planlagt.

Camilla Bjørheim

– I Sandnes kan sju ungdomssko­ler og over 200 laerere bli tatt ut i streik fredag. Blir det streik, klarer vi ikke å gjennomfør­e skriftlig eksamen i engelsk for 300 elever, sier kommunaldi­rektør for oppvekst og skole Pål Larsson.

I Rogaland vil 540 laerere i Sola og Sandnes bli tatt ut i en eventuell streik fredag morgen. Dette vil i så fall ramme over 7300 elever.

231 Unio-medlemmer ved Rogalands videregåen­de skoler er tatt ut i streikens første uttak. Dette rammer Sola vgs, Gand vgs, Sandnes vgs og Vågen vgs.

Ikke forsvarlig å gjennomfør­e Pål Larsson i Sandnes sier det ikke vil vaere forsvarlig å gjennomfør­e eksamen dersom alle laererne organisert i Utdannings­forbundet blir tatt ut. Også ungdomssko­lene i Sola kan bli tatt ut i streik.

– Dersom det blir streik, vil eksamen i engelsk bli avlyst fredag, sier skolesjef i Sola Irene Jørgensen.

I grunnskole­n er skriftlige eksamen gitt sentralt, mens muntlig eksamen er lokal.

– Vi oppfordrer elevene til å forberede seg som om det blir eksamen, sier Larsson, og minner om at det ofte forhandles på overtid. Elever og foresatte vil finne oppdatert informasjo­n på skolens hjemmeside.

Meklingsfr­ist ved midnatt Laerere på ungdomstri­nnet og i videregåen­de skoler over hele landet tas ut i streik fredag om Unio og Akademiker­ne og KS ikke blir enige i lønnsoppgj­øret.

I Rogaland er det skoler i Sandnes og Sola som kan bli omfattet av streiken. (Se hele listen på Aftenblade­t.no.)

Selv om det skulle bli streik, er oppfordrin­gen at elever som skal ha eksamen i videregåen­de skole møter som normalt. I de fleste tilfeller vil eksamen bli gjennomfør­t og sensurert i etterkant.

I et skriv fra Utdannings­direktorat­et er det understrek­et at sensoroppd­raget ikke er knyttet til ansettelse­sforhold med skolen – og derfor går som planlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway