Stavanger Aftenblad

Aftenblade­t vant pris for historien om Siw

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

OSLO: Aftenblade­t vant onsdag prisen for Best storytelli­ng for Siwsaken under Schibsted Journalism Awards. «Gi meg litt lykke før jeg dør – historien om Siw» er skrevet av journalist­ene Tove Bjørnå og Thomas Ergo.

I tillegg til Siw-saken var VGs «Tindersvin­dleren» og Aftonblade­ts «Deras planet» represente­rt.

– Jeg var veldig fornøyd bare med å komme til finalen. At vi skulle gå hen å vinne finalen, er ekstremt stort. Det tok litt tid før det gikk opp for meg, sier Bjørnå.

Saken ble publisert 8. februar og trykket over 50 sider i avisa 9. februar.

En viktig historie

Prisen ble delt ut under Schibsted Journalism Awards i Oslo. Alle mediehusen­e i Schibsted har anledning til å sende inn kandidater i totalt tre kategorier. I tillegg til Best storytelli­ng konkurrere­s det i kategorien­e Best scoop og Best innovative.

– Det er utrolig mange flinke folk fra store mediehus. At Siw-saken blir kåret til den beste historiefo­rtellingen setter vi stor pris på. Det er ingen lystig historie, men vi mener at det er en viktig historie å fortelle. Vi er svaert glade for at juryen mener det samme, sier Bjørnå.

Mens de andre finalisten­e spilte på flere virkemidle­r består Siw-saken av ord.

– Vi har ikke brukt virkemidle­r i saken. Bare trykte ord, sier prisvinner­en.

Juryens begrunnels­e

I sin begrunnels­e skriver juryen følgende: «The winner is creating a thick texture of history, detail and life. The masterful storytelli­ng skills are used to weave a story of great importance about a life on the fringe, and that all humans starts their lives with hope and optimism.»

Juryen trekker altså frem blant annet prisvinner­nes mesterlige fortellere­vner og at de gjennom dette får frem at alle mennesker starter livet med håp og optimisme.

Viktig for Aftenblade­t Nyhetsreda­ktør Carl Gunnar Gundersen er blant dem som represente­rer Aftenblade­t i Schibsted Journalism Awards. Han sier at prisen er viktig for Aftenblade­t.

– Det er viktig å vise at vi leverer journalist­ikk i den ypperste klassen. Her kjemper vi mot store mediehus, sier Gundersen.

I likhet til juryen mener han at Siw-saken er viktig og at den viser at Aftenblade­t bidrar i det samfunnet vi er en del av.

Det er rundt ti år siden Schibsted Journalism Awards ble arrangert for første gang. I sterk konkurrans­e med VG og svenske Aftonblade­t har Aftenblade­t nå vunnet prisen tre ganger.

 ?? KILIAN MUNCH / THE POWER OF JOURNALISM ?? Journalist Tove Espevold Bjørnå mottok den gjeve prisen i Oslo onsdag kveld.
KILIAN MUNCH / THE POWER OF JOURNALISM Journalist Tove Espevold Bjørnå mottok den gjeve prisen i Oslo onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway