Stavanger Aftenblad

Politiet skal etterforsk­e Mattilsyne­t

- Andreas Veggeland andreas.veggeland@aftenblade­t.no

SANDNES: Statsadvok­aten har bestemt at Mattilsyne­t skal etterforsk­es etter at en minkbonde i Sandnes fikk en feilaktig inspeksjon­srapport. Bonden anmeldte Mattilsyne­t for falske forklaring­er etter at han fikk en rapport der dyreholdet hans ble omtalt som en tragedie. Mattilsyne­t har lagt seg flate og innrømmet at den første rapporten var helt feil.

Politiet henla opprinneli­g anmeldelse­n, men ombestemte seg etter at saken sprakk i media denne uken. I går fikk Aftenblade­t opplyst at henleggels­en er omgjort og at saksansvar­et for saken flyttes til Haugesund.

Begrunnels­en for dette er å sikre tilstrekke­lig avstand ettersom en av de involverte inspektøre­ne tidligere har vaert ansatt i politiet i Sør-Rogaland.

Driftsenhe­t Sauda og Suldal vil stå for etterforsk­ningen i saken.

Ny anmeldelse

Aftenblade­t har også fått opplyst at fylkesordf­ørerkandid­at Margrete Dysjaland (Frp) torsdag anmeldte inspektøre­r, avdelingss­jef og regiondire­ktør i Mattilsyne­t for grov uforstand i tjenesten i forbindels­e med den samme saken.

– Det har blitt hevdet fra Mattilsyne­ts side at dette er et enkelttilf­elle, men det stemmer ikke. Vi har sett en ukultur i Mattilsyne­t i Rogaland over lengre tid, hevder Dysjaland, som selv har erfaring som bonde.

Det har ikke lykkes Aftenblade­t å få en kommentar fra regiondire­ktør Ole Fjetland i Mattilsyne­t avdeling sør og vest angående at saken nå skal etterforsk­es. Fjetland har tidligere avvist at det er en ukultur i Mattilsyne­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway