Stavanger Aftenblad

Derfor gikk han til rivalen

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

6 6 6 6 7 6 7 6 6 6 6 6 6 6 6 6 5 5 3 3 2 2 2 1 1 1 1 1 0 0 1 1 1 0 1 1 0 2 1 0 0 0 FOTBALL: Han er fortsatt registrert som Voll-spiller, og insisterer på at hjertet innerst inne er Voll-blått. Men etter tre år som trener for klubben, valgte Viggo Mølstre å ta over naboene i Havdur. – Dette blir en spesiell kamp for meg. Det er det ingen tvil om.

Det sier Viggo Mølstre til Aftenblade­t. I tre år ledet han Voll, før han i fjor bestemte seg for å takke for seg og la andre slippe til. Da tok et Havdur-lag på trenerjakt kontakt.

– Hjertet er fortsatt blått innerst inne. Det er fine folk der, og et godt miljø. Men jeg syntes det var riktig å gjøre noe annet nå, sier Mølstre.

Fortsatt trener han et G16-lag i Voll, og har på den måten kontakt med A-laget når det gjelder hospiterin­g for sine unggutter. Og i følge papirene er han faktisk fortsatt Voll-spiller selv. Da han var Voll-trener ble han nemlig nødt til å sette seg selv opp som reservekee­per i et par kamper det var tynt i rekkene.

– Men jeg har ikke hørt noe om at jeg kommer til å bli tatt ut til kampen mot Havdur, sier han og smiler.

Vant over kreften

Gjennom et langt fotballiv har han vaert med på mange viktige kamper. Men den aller viktigste fant sted i fjor høst. Da måtte han kjempe mot lymfekreft­en. Likevel stilte han opp på det han orket av treninger og kamper.

– Legene var tydelige på at jeg skulle kose meg med fotballen, selv om jeg var sykmeldt fra jobb. Det ble et fristed for meg. Selv om jeg ikke var fullt så aktiv, så var jeg til stede, forteller han.

Det var tøft, men det gikk godt til slutt – og kampen mot kreften fikk ham til å sette enda mer pris på idretten han er så glad i. Nå ser han frem til å videreutvi­kle et spennende Havdur-mannskap. Første steg for laget som rykket opp fra 5. divisjon i fjor, blir å beholde plassen. Da er det godt å ha to store profiler i Kenneth Sola og Simen Berntsen.

To store profiler

Førstnevnt­e har kamper i både 1. divisjon og eliteserie­n for Sandnes Ulf. Mølstre legger ikke skjul på at 33-åringen naermest er alfa omega i Havdurs forsvar.

– Han er ikke tjue lenger, men hans rutine og ro med ballen sprer seg til de andre, sier han.

I andre enden av banen har Simen Berntsen bøttet inn mål for Havdur i flere sesonger. Statistikk­en sier 54 kamper og 86 mål for klubben. På årets seks første seriekampe­r har han scoret ni. Berntsen hadde en sesong for Sola i 2. divisjon i 2015, men har de siste årene valgt å prioritere skole. Men Sola ligger fortsatt langflate etter å få ham tilbake. Foreløpig har de fått nei. Berntsen konsentrer­er seg om å fullføre studiene. Det gjør han nå i sommer - og derfor er sjansen stor for at han snart er tapt for Havdur.

– Jeg har lagt det litt på is for å gjøre meg helt ferdig med skolen. Så får jeg ta en ny vurdering til sommeren. Men jeg hadde en fin sesong i Sola. Det er en flott klubb som jeg unner alt vel, sier han.

– Vi skal vinne

Både Berntsen og Kenneth Sola er med i dag, men Havdur må blant annet klare seg uten rutinerte Preben Risa, som fikk et brudd i leggen i 3–2-seieren over Vidars rekrutter mandag.

Mølstre gleder seg uansett stort til fredagens lokaloppgj­ør og de fantastisk­e rammene som venter. Og i følge Simen Berntsen er det ingen tvil om at det fort kan bli hett på det nylagte kunstgrasd­ekket på Voll stadion.

– Vi kan ha en hyggelig tone med dem utenfor banen, men når kampen starter er det noe som skjer. Vi bare skal vinne den kampen. Det er en kamp du ikke glemmer om du taper, sier Berntsen.

 ?? FREDRIK FORNES ?? Viggo Mølstre ledet Voll i tre år - så ble han hentet de seks kilometern­e til Havdur. Fredag møtes de to lagene til nabooppgjø­r.
FREDRIK FORNES Viggo Mølstre ledet Voll i tre år - så ble han hentet de seks kilometern­e til Havdur. Fredag møtes de to lagene til nabooppgjø­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway