Stavanger Aftenblad

Ga gamletrene­ren beskjed

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

FOTBALL: Da Voll lå med brukket rygg forsøkte lagets tidligere trener å hente de to største profilene med seg til rivalen Havdur. – Fullstendi­g uaktuelt, var svaret. Inngangen til årets sesong har vaert alt annet enn ideell for Voll. Da Viggo Mølstre valgte å gå til rivalen Havdur sto laget igjen uten trener og med en syltynn tropp. Etter 14 sammenheng­ende år i 4. divisjon, var det ikke sikkert at Voll ville klare å stille lag. Lagets to største profiler, veteran Magne Stokka og storscorer Georg Strømstad, ble enige: De to skulle gjøre alt de kunne for å stable et lag på beina. Men for at andre skulle ha tro på prosjektet var det viktig at de begge ble vaerende.

Da kom plutselig telefonen fra gamletrene­r Viggo Mølstre. Han lurte på om de ikke heller ville bli med over kommunegre­nsen til Havdur. – Georg ringte meg og spurte om jeg hadde snakket med Viggo. Jeg sa ja. «Du sa ikke ja til ham!?» utbrøt han, forteller Stokka til Aftenblade­t og smiler.

– «Nei, selvfølgel­ig gjorde jeg ikke det», svarte jeg. Det var helt uaktuelt. Jeg kommer aldri til å spille for Havdur.

Liker ikke Havdur

Stokka beskriver naborivale­n som den verste klubben det går an å tape mot. Og det blir ofte høy temperatur, susende taklinger og mange kort i oppgjørene. For 6–7 år siden møtte Strømstad Havdur med Volls juniorlag.

– En av spillerne deres sparket albuen min ut av ledd mens jeg lå nede. Siden det har Havdur vaert en klubb jeg ikke har mye til overs for, sier Volls spiss og kaptein.

Han står med 84 mål på 79 kamper for A-laget. Så langt denne sesongen har Strømstad scoret tre. Stokka legger ikke skjul på at 23-åringen er lagets viktigste spiller og kunne spilt på et høyere nivå. Både Klepp og Brodd skal ha vaert interesser­t, men miljøet i Voll og prioriteri­ng av jobb har gjort at han har blitt vaerende.

Da det ikke lyktes klubben å finne en erstatter for Viggo Mølstre i vinter, sa Magne Stokka ja til å lede treningene ut februar. Det ble fort klart at det eneste alternativ­et var at han tok over som spillende trener på permanent basis.

– Jeg hadde et håp om at vi skulle finne en ekstern trener, men slik ble det ikke. Vi er ikke det første laget på dette nivået som har slitt med det. Som småbarnsfa­r blir det veldig travelt, men når jeg først har sagt ja vil jeg gi alt, sier Voll-treneren.

Seriestart­en har vaert tøff. Seks kamper har gitt fem tap og bare én seier. Men forutsetni­ngene har vaert vanskelige. På grunn av omlegging til kunstgras på Voll stadion har alle kampene blitt spilt borte. I tillegg gjorde usikkerhet­en rundt trenersitu­asjonen at laget ikke fikk spilt en eneste treningska­mp før serieåpnin­gen.

– Vi har startet dårlig, men oppkjøring­en vår ble litt amputert. Det er først nå vi begynner å se bra ut. Det er på mange måter i dag sesongen starter for oss, sier Strømstad.

Nyåpning av stadion

Og det blir litt av en måte å returnere til Voll stadion på. A-lagets første kamp på det nye underlaget blir kveldens Aftenblad-sendte derby mot Havdur. Det blir også nyåpning av stadion, med nytt kunstgrasd­ekke og tribune.

– Tribunen er ikke klar enda, men vi har satt opp en provisoris­k til dagens kamp, så det er plass til masse folk, sier Jone Stangeland i Volls fotballsty­re. – Vi har mobilisert og har gratis pølser, og jeg vet at også Voll har laget et opplegg med de yngre lagene - så dette blir folkefest, lover han.

Trener Magne Stokka, som holder Voll som knapp favoritt, forteller at det også blir maskoter under innmarsjen. – Sønnen skal få gå inn med meg og synes det er superstas. Så er det jo ikke tvil om at det alltid blir noe ekstra når Vollsverme­n er på plass. Rammene blir fantastisk­e. Da gjelder det bare for oss å levere tre poeng.

 ?? FREDRIK FORNES ?? Spillende trener Magne Stokka (til venstre) og Georg Strømstad, i bakgrunnen, er Volls to største profiler.
FREDRIK FORNES Spillende trener Magne Stokka (til venstre) og Georg Strømstad, i bakgrunnen, er Volls to største profiler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway