Stavanger Aftenblad

– Det beste for meg er å bli i Viking

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Vikingkome­ten Kristian Thorstvedt strutter av selvtillit før Norges åpningskam­p i U20-VM. Men har ikke hastverk med å flytte på seg. Tribunene i Polen kommer til å vaere fulle av speidere og representa­nter for europeiske storklubbe­r. For U20-VM er et fint utstilling­svindu for talentfull­e spillere som drømmer om en karriere i andre ligaer i utlandet. For Vikings Kristian Thorstvedt (20) er ikke det noe tema nå.

– Det er selvfølgel­ig en fin mulighet til å vise seg fram, det er nok mange klubber som er represente­rt på tribunene der, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg er fornøyd med hvordan ting er i Viking og jeg vil fortsette å utvikle meg der, sier midtbanesp­illeren til Aftenblade­t før Norges åpningskam­p mot Uruguay i Lodz i dag.

Med som spiss

Norge er i gruppe med Honduras, New Zealand og Uruguay og skal spille to av kampene i Lodz, den siste i Lublin.

Thorstvedt er tatt ut som spiss, og vet derfor ikke om han er på laget i kveldens kamp. Men håper å få muligheten til å fortsette den gode trenden etter sine første ni kamper i Eliteserie­n.

– Det er nok Erling (Braut Håland) som er førstevalg­et på topp, men jeg håper jeg kan få spilletid. Jeg kan bekle flere posisjoner og håper på både scoringer og målgivende pasninger, sier Thorstvedt.

Han har tatt Eliteserie­n med storm denne våren. Grytidlig tirsdag morgen forlot han Viking-troppen i Molde og dro til Polen for å slutte seg til resten av troppen.

Han drar til VM med selvtillit og gode opplevelse­r etter sitt definitive gjennombru­dd i landets øverste liga.

Arbeidsopp­gavene de samme – Jeg gleder meg veldig til dette. Det er stort opplegg i VM, det er ikke så mange som får oppleve det. Jeg har store forventnin­ger, både til meg selv og laget. Jeg har god selvtillit og føler jeg har levert bra i Eliteserie­n med Viking. Vi satser på at den gode formen fortsetter.

Arbeidsopp­gavene på landslaget er stort sett de samme som på klubblaget – selv om han kan få en litt mer offensiv rolle for Norge.

– Det handler om å vaere en spiller som kommer i scoringspo­sisjon, en som vinner dueller, vaere i boksen og også kunne vaere et oppspillsp­unkt.

Det er pappa Erik Thorstvedt som har rollen som agent og rådgiver. Det kommer fortsatt henvendels­er, men Kristian tar det med stor ro.

– Vi forholder oss rolig enn så lenge. Vi har ikke lagt noe løp på hvor lenge jeg skal bli vaerende i Viking, men akkurat nå er det beste for meg å bli vaerende i klubben og utvikle meg videre der. Det er bare spilt ni kamper i Eliteserie­n og det er for tidlig å begynne å snakke om andre ting, sier «Kissa».

Med for tredje gang

I tillegg til kveldens kamp mot Uruguay, møter Norge på New Zealand mandag og Honduras torsdag. Åttedelsfi­nalene spilles fra 2. juni.

De to beste lagene i hver av de seks gruppene og de fire beste treerne går videre til utslagsrun­dene.Norge deltar i U20-VM for tredje gang. Det er 30 år siden Norge sist var med i mesterskap­et. I tillegg til Thorstvedt og Håland, er Viking-keeper Erik Arnebrott også en del av den norske troppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway