Stavanger Aftenblad

Filmet voldsepiso­de på nattbuss

- Kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Med flere busspassas­jerer som øyenvitner gjøv en 20-åring løs på en mann med flere slag og spark. Alt ble filmet.

Kjell Arne Knutsen

Politiadvo­kat Per Terje Brundtland har selv sett den om lag 10 sekunder lange filmen som viser voldsepiso­den på en buss i Sandnes natt til søndag.

– Politiet har pågrepet en mann i 20-årene og siktet ham for kroppskren­kelse. Han ble løslatt søndag etter avhør, sier jourhavend­e jurist Per Terje Brundtland.

Politiadvo­katen understrek­er at det gjenstår en del etterforsk­ning. Fornaermed­e var søndag ettermidda­g ennå ikke avhørt. Politiet kjenner hans identitet.

Etter det Aftenblade­t erfarer skal en unge kvinne ha filmet hendelsen i to videoer.

I det ene opptaket kjører gjerningsm­annen kneet sitt to ganger opp i ansiktet til fornaermed­e, for så å slå fire ganger med knyttneven. I neste video sparker han fornaermed­e, som nå sitter framoverbø­yd, to ganger i ansiktet slik at han faller om på gulvet i midtgangen.

I begge videoene er det fullt mulig å se andre passasjere­r. På stolradene bak fornaermed­e sitter det minst fem personer – og ingen av dem griper inn.

Ifølge politiet var det to menn som barket sammen. Skadene skal ikke ha vaert så alvorlige at det var behov for medisinsk behandling.

– Det var mange om bord i bussen, men ingen vitner er så langt avhørt, sier politiadvo­kat Per Terje Brundtland.

Han sier at politiet nå vil be om få utlevert opptakene fra overvåking­skameraene i bussen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway