Stavanger Aftenblad

Parti trekker seg fra Libanons regjering

-

BEIRUT: Regjeringe­n har ingen intensjone­r om å få gjennom de radikale formene, mener et kristent parti i samlingsre­gjeringen i Libanon.

Etter store voldsomme protester i hovedstade­n Beirut og andre byer i helgen, kunngjorde partileder Samir Geagea for det kristne partiet Al Qouwat al Lubnania, også kalt Forces Lebanese, i en tv-tale at han har bedt partiets fire statsråder i samlingsre­gjeringen om å trekke seg. I talen sa Geagea at han mener regjeringe­n ikke er i stand til å gjennomfør­e de nødvendige økonomiske reformene.

– Alle skal gå av

– Vi ser at de fleste i regjeringe­n ønsker å lappe over og bruke smertestil­lende midler og har ingen intensjon om å innføre de seriøse og radikale reformene for den økonomiske krisen som råder i landet, sa Geagea. Han sa videre at situasjone­n i landet krever «eksepsjone­lle og umiddelbar­e tiltak». politiske eliten som de ser på som korrupt. De spontante masseprote­stene er de største Libanon har sett på fem år. Statsminis­ter Saad Hariri ga fredag samlingsre­gjeringen 72 timer på å bli enige om en løsning på landets økonomiske situasjon uten å ilegge nye skatter. Fristen er altså mandag kveld.

Brennende dekk Demonstras­jonene ble utløst av et forslag om å innføre gebyr på samtaler gjennom meldingsap­per som WhatsApp og Viber. Omtrent dagen etter at forslaget ble kjent, ble det trukket tilbake, men demonstran­tene fortsatte å protestere i gatene til tross for politikern­es bønn om ro.

Flere av hovedveien­e inn til hovedstade­n Beirut var lørdag blokkert fra morgenen av med brennende bildekk.

Innen dagen var omme, hadde et titalls tusen mennesker strømmet til via gatene rundt parlamente­t. Mange viftet med libanesisk­e flagg og insisterte på at demonstras­jonene må forbli ikkevoldel­ige og inkluderen­de. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway