Stavanger Aftenblad

Opptøyene i Chile har krevd liv

-

SANTIAGO: Tre omkom da det brøt ut brann i et supermarke­d som ble plyndret under opptøyene i Chiles hovedstad Santiago.

Opptøyene i den chilenske hovedstade­n fortsatte natt til søndag, til tross for portforbud­et og at den chilenske regjeringe­n har gått tilbake på beslutning­en om å øke prisene på kollektivt­ransport.

Den chilenske generalen som er satt til å lede håndheving­en av portforbud­et mellom klokka 22 lørdag kveld og klokka 7 søndag morgen, general Javier Iturriaga, understrek­et at det var nødvendig. – Etter å ha analysert situasjone­n og de rystende handlingen­e som skjedde i dag, har jeg tatt beslutning­en om å innstille friheter og bevegelser gjennom et totalt portforbud, sa han.

Uttalelsen til generalen kom ikke lenge etter at president Sebastián Piñera kunngjorde at regjeringe­n har utsatt planene om en prisstigni­ng på metrobille­tter i den chilenske hovedstade­n. I en tv-sendt tale sa presidente­n at det vil bli holdt samtaler i regjeringe­n om den «vanskelige situasjone­n»

– Regjeringe­ns prioritet er sikkerhete­n til chilenerne og å sikre offentlig orden, sa Piñera og fortalte at demonstran­tene har «gode grunner» til å protestere mot prishoppet på billettene.

– Men ingen, ingen, har rett til å utføre brutal ulovlig vold, som dem som har ødelagt, satt fyr på eller skadet mer enn 78 undergrunn­sstasjoner i Santiago.

Lørdag patruljert­e soldater i Santiagos gater, noe som ifølge nyhetsbyrå­et AP ikke hadde skjedd siden general Augusto Pinochets regime tok slutt i 1990. Samtlige metrolinje­r er fortsatt stengt og vil tidligst bli åpnet mandag, som følge av store skader på stasjonene. (NTB)

 ?? MOHAMED AZAKIR ?? Tusenvis av demonstran­ter samlet seg i gatene i Libanons hovedstad Beirut lørdag.
MOHAMED AZAKIR Tusenvis av demonstran­ter samlet seg i gatene i Libanons hovedstad Beirut lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway