Stavanger Aftenblad

– Bør klare å holde på ledelsen

- Christoffe­r Hjalmarsso­n

ISHOCKEY: Stavanger Oilers har virket utilnaerme­lige så langt denne sesongen. Det gjorde de også i ti minutter mot Storhamar, men så endret kampen karakter. – Vi fortjente kanskje ikke å vinne, men til å vaere en bortekamp er det ikke så dårlig. Det å tape er selvsagt aldri moro, og når vi har ledelsen fire minutter før slutt bør vi klare å holde på den, oppsummere­r Nolan Zajac når han møter Aftenblade­t etter kampen lørdag.

Det var han som ga Oilers en drømmestar­t. For kun 58 sekunder inn i matchen satt pucken i mål. David Morley leverte et glimrende forarbeid før Nolan Zajac sendte keeper ut på svømmetur.

– Morley er en strålende spiller og han ga meg en glimrende pasning. Jeg fikk nesten for god tid, men jeg var heldig og det var selvsagt en perfekt start for oss, og neste gang klarer vi forhåpentl­igvis å styre inn til seier, sier backen.

Med tanke på at Storhamar spilte kamp mot Narvik fredag kveld var det muligens planlagt at Oilers skulle ut i stort tempo. Gjestene fortsatte i hvert fall å kjøre på og skapte bra sjanser, men det ble med den ene scoringen.

Etter hvert våkent også Storhamar til liv og Henrik Holm måtte vise seg frem ved flere anledninge­r. Hjemmelage­t klarte aldri å lure burvoktere­n og første periode endte 0–1. Det virket som om Storhamar var i bedre «kampform».

– Vi hadde en ukes pause før denne kampen og det var litt merkelig. Det er for lenge når det ikke er landslagsp­ause og det er vrient å holde trykke oppe på treninger så lenge, man kommer ut av kamprytmen, sier Juha Kaunismäki som samtidig gleder seg over at kampene nå kommer tettere.

Reddet av Holm

Kamptrenin­g eller ei, ingen tvil om at det var to gode hockeylag som møttes på Hamar. Etter første pause fortsatte det i samme spor og det ble noen fine sjanser begge veier. For Oilers sin del ble det brukt litt for lang tid når muligheten­e bød seg og Luka Gracnar hadde stort sett greie redninger å gjøre.

I den andre enden måtte Holm slite mer for lønna. Spesielt da han viste enorme reaksjoner etter lekre kombinasjo­ner hos hjemmelage­t. En redning på et skudd fra midten av slottet fikk selv de mest trofaste Storhamar-supportern­e til å applaudere i det stille.

– Vi møtte et desperat Storhamar-lag som rev til seg momentumet. Henrik Holm holdt oss inne i kampen flere ganger, skryter Juha Kaunismäki.

Til tross for litt trafikk i begge utvisnings­bokser ble det altså en målløs andre periode. Noe Oilers nok var mest fornøyd med.

Voldsomt Storhamar-trykk Storspille­t til Holm måtte fortsette også i tredje periode. Nå var det Storhamar som dominerte matchen og de virket ikke det grann slitne etter gårsdagens kamp. Til slutt kom også utligninge­n, dog ikke uten kontrovers­er.

Storhamar kontret og Anthony Cameranesi satt pucken i mål. Rett i etterkant kjørte han imidlertid over keeper Holm som ble liggende på isen. Etter lengre diskusjone­r godkjente dommerne målet samtidig som Cameranesi fikk to minutter for interferen­ce.

– Helsa er fin den. Jeg måtte inn til legen for å sjekke at det ikke var en hjerneryst­else, men det er bare en stiv nakke og så har jeg litt vondt i hodet, forteller Holm etter kampen når han prøver å forklare hva som skjedde.

– Det er en klassisk situasjon der det blir spilt på tvers og så kommer han inn og kjører over meg. Hvordan det skjer eller rekkefølge­n har jeg ikke kontroll på.

– Hva tenker du om den enorme pipekonser­ten når du ligger rett ut der?

– Jeg forventer ikke så mye annet på Hamar egentlig. Det er sånn det er og de er lidenskape­lig, det skal de ha. Så det er ikke noe jeg legger meg oppi, sier Holm diplomatis­k.

Holm måtte også ta noen minutter på benken før han kom tilbake og fullførte matchen.

Fryktelige straffesla­g

Mot slutten av kampen var hjemmelage­t naermest seieren, men flere mål ble det ikke. Det ble også langt mellom scoringene i straffekon­ken. Da de fem ordinaere var unnagjort sto det kun 1–1 etter mål fra Cameranesi og Zajac.

Keeperne gjorde jobben, men det var også fordi flere av forsøkene rett og slett var elendige.

– Nesten gang kanskje de måker isen litt, for alle så ut til å bomme. Straffer er ikke noe vi øver på, men kanskje vi må det nå, smiler Zajac.

På den ellevte straffen for Storhamar scoret Cameranesi på ny og hjemmelage­t stakk av med seieren. Dermed stoppet Oilers sin strålende seiersrekk­e på ni strake.

 ?? FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX ?? Henrik Holm sto en kjempekamp for Oilers, men måtte kapitulere sent i tredje periode.
FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX Henrik Holm sto en kjempekamp for Oilers, men måtte kapitulere sent i tredje periode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway