Stavanger Aftenblad

Klepp festet bronse-grepet

- Svein Hagen

FOTBALL: Klepp imponerte i borteoppgj­øret mot

Røa, samtidig som tabellriva­l Sandviken gikk på en smell. Etter en rolig start på kampen, fikk først Klepp en god mulighet til å score etter vel ti minutter. Skuddet til Havana Solaun gikk imidlertid over målet. Heller ikke hjemmelage­t klarte å utnytte sin mulighet bare et par minutter senere.

Det var først de siste minuttene av den første omgangen at det virkelig ble litt liv i kampen. Det startet med et skudd i stangen fra hjemmelage­t, før Havana Solaun var alene med keeper minuttet etter, uten å få ballen inn i nettmasken­e.

– Alle kamper jeg har spilt mot Røa har vaert jevne, og selv om vi har vunnet noen av dem, så er det stort sett med ett mål. Også denne kampen var jevn helt fra start, og jeg regnet med at det ville bli slik hele kampen, forklarer Klepps kaptein Tuva Hansen etter kampen.

Andresen sørget for ledelse Like etter var det Tameka Butt sin tur til å vinne en duell med Røas keeper, som var på baertur, men ballen trillet på utsiden av stangen.

Klepps ledermål kom etter 41 minutter. Marie Hella Andresen sto umarkert ute i feltet og siktet så godt at ballen gikk forbi hjemmelage­ts keeper.

– Det var deilig å få den scoringen, Røa hadde også sine sjanser før pause, men vi sto godt i mot bakover, mener Hansen.

Selv om det var en jevnspilt førsteomga­ng, var det ikke noe å si på at jaerlaget kunne gå til pause med ledelse. De største, og flest, sjansene var det Klepp som sto for de første 45 minuttene.

Lekte med motstander­en Den andre omgangen var ikke mer enn ni minutter gammel før Tameka Butt ble felt og dommeren pekte på straffemer­ket.

Straffespa­rket satte Havana Solaun sikkert i mål og sørget for at Klepp øket sin ledelse i kampen.

Havana Solaun var også svaert delaktig i Klepps tredje mål i kampen. Hun serverte ballen perfekt til Tameka Butt, som dundret ballen opp i krysset. Dermed kunne det virke som om kampen i realiteten var punktert.

Det stoppet ikke der. Kvarteret før slutt var Marie Hella Andresen igjen på rett plass til rett tid og sørget for hennes andre scoring og Klepps fjerde i kampen. Hun plasserte ballen elegant til side for Røas keeper.

– Vi følte det aldri var tvil om at vi ville vinne greit når vi var så effektive på våre målsjanser etter pause. Og etter hvert må jeg innrømme at vi begynte å bli litt kyniske i vår spillestil, denne kampen skulle vi bare vinne, understrek­er Tuva Hansen.

Kntroll om bronseplas­sen Røa ga ikke opp selv om de lå under 0–4. Ti minutter før full tid la innbytter Marthine Østenstad en av hjemmelage­ts spillere i bakken inne i feltet, og Synne Jensen satte straffespa­rket sikkert i mål.

Klepp vant og sikret seg tre verdifulle poeng i kampen om bronsemeda­ljen. Og når Sandviken gikk på et tap mot Avaldsnes, så har Klepp selv kontrollen med to kamper igjen å spille.

De grønnkledd­e møter Arna-Bjørnar hjemme 2/11 mens de avslutter borte mot bunnlaget Fart 16/11. Opp til Vålerenga på andreplass er det fire poeng.

– Nå må vi bare gjøre vår jobb i de to siste kampene. Samtidig så er det alltid lov å håpe, eller i alle fall drømme om, at Vålerenga går på en smell i sine to siste kamper. Bronsemeda­ljene skal vi sikre oss, men det hadde vaert ekstra stas å kopiere sølvet i fra fjorårsses­ongen, sier hun.