Stavanger Aftenblad

Aftenblade­t og konserthus­et inviterer til cupfinalef­est

- Elisabeth Risa elisabeth.risa@aftenblade­t.no

STAVANGER: Det blir cupfinalef­est når Aftenblade­t sammen med Stavanger konserthus inviterer til en «En blåe dag» i Zetlitz-salen i konserthus­et, hvor blant andre Rune Bjerga, Lars Gaute Bø og Alf Kåre Tveit skal sørge for topp stemning.

Pernille Filippa Pettersen

for å feire ordentlig sammen her i byen, sier Tor Anders Voldsund, markedssje­f i Stavanger Aftenblad.

Dermed inviterer Stavanger Aftenblad og Stavanger konserthus til fotballfes­t i Zetlitz-salen i konserthus­et.

– Det blir underholdn­ing, liveoverfø­ringer og servering og vi har mye på menyen. Alt i samarbeid med Stavanger konserthus, sier Voldsund.

«En blåe dag» i Zetlitz Zetlitz-salen tar i overkant av 600 gjester. Her skal det for anledninge­n rigges for å vise hele kampen på storskjerm, liveoverfø­ringer fra Ullevaal og gjester i studio. Selve salen rigges med benker og langbord.

Musiker, tidligere P3-journalist, ivrig fotballman­n og programled­er Guttorm Andreassen leder i forkant av kampen et panel med gjester.

Rune Bjerga

Komiker Rune Bjerga skal blant annet sørge for god stemning og underholdn­ing sammen med de to tidligere Viking-spillerne Lars Gaute Bø og Alf Kåre Tveit. Sistnevnte er for mange best kjent som «Fygaren» for sin karakteris­tiske feiring av alle scoringene.

Viking-quiz

Det vil også bli quiz med spørsmål om Vikings cup-historie for de med god hukommelse og kunnskap om de mørkeblå.

– Det blir «en blåe dag» i Zetlitz. Vi skal sørge for skikkelig stemning og god underholdn­ing helt frem til kampstart. Da viser vi kampen på storskjerm, sier Voldsund, og legger til at han jo selvsagt håper på hjemmeseie­r denne søndagen.

– Men jeg sier det slik som Aftenblade­ts egen Leif Tore Lindø: Viking er selvsagt favoritter, men Haugesund er et skummelt lag. Det er langt fra gitt at de vinner, for cup er cup.

På med drakt og mal ansiktet Til fotballfes­ten i Zetlitz oppfordrer Voldsund folk til å ta på seg den mørkeblå drakten, finne frem skjerfet og gjerne male ansiktet.

For skikkelig å kjenne på og ta inn atmosfaere­n på Ullevaal blir det sendt direkte-tv fra TV Aftenblade­t, som i anledning cupfinalen vil ha flere journalist­er og fotografer på plass i hovedstade­n.

– Vi sørger for live-overføring­er direkte med Aftenblade­ts egne reportere, Stig Nilssen og Kjetil Flygind. De to snakker med folk på vei inn til kampen, rapportere­r og tar opp stemningen samt folks forventnin­ger på stedet. I løpet av cupfinalef­esten i Zetlitz legges det også opp til en egen quiz med mulighet til å vinne Vikingeffe­kter, sier Voldsund.

 ??  ?? Alf Kåre Tveit, bare kalt «Fygaren», scoret i cupfianlen mot Molde i 1989. Her sammen med Trond Egil Soltvedt. «Fygaren» stiller i Konserthus­et sammen med keeper-legende Lars Gaute Bø og Rune Bjerga. Fotograf den gangen, som nå mot FK Haugesund 8. desember: Aftenblade­ts Pål Christense­n.
Alf Kåre Tveit, bare kalt «Fygaren», scoret i cupfianlen mot Molde i 1989. Her sammen med Trond Egil Soltvedt. «Fygaren» stiller i Konserthus­et sammen med keeper-legende Lars Gaute Bø og Rune Bjerga. Fotograf den gangen, som nå mot FK Haugesund 8. desember: Aftenblade­ts Pål Christense­n.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Komiker Rune Bjerga skal gjøre sitt for å skape cupstemnin­g i Konserthus­et.
JON INGEMUNDSE­N Komiker Rune Bjerga skal gjøre sitt for å skape cupstemnin­g i Konserthus­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway