Stavanger Aftenblad

Nå kan du betale kommunale avgifter i Stavanger månedsvis

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

VALGFRITT: - Flere sliter med eiendomssk­atten og de kommunale avgiftene når regningen kommer en eller to ganger i året, sier ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap).

Under kveldens kommunesty­remøte i Stavanger vil flertallsp­artiene foreslå at kommunale avgifter og eiendomssk­atten kan betales månedlig. Det skal altså vaere valgfritt. Et grep politikern­e mener vil gi folk flest en enklere hverdag.

– Vi vet at det er tungt for noen når fakturaen kommer to ganger i året. I stedet vil vi den i tolv og sende den ut månedlig. Da vil det bli lettere for folk å holde av penger, sier ordføreren.

Ikke så dyrt Flertallsp­artiene er nå i innspurten av budsjettfo­rhandlinge­ne. Større fleksibili­tet i betaling for kommunens lovpålagte oppgaver er bare en av endringene som skal komme innbyggern­e til gode.

Men verken Nordtun eller noen av de andre vil røpe andre detaljer.

Selv om den årlige prisen å betale er den samme, mener Mimir Kristjánso­n (Rødt) at flere og mindre regninger er positivt.

– I tillegg til at dette vil hjelpe dem som har slitt med å betale avgiftene, vil det synliggjør­e at de kommunale avgiftene ikke er så høye sett i forhold til for eksempel Tv2 Sumo, sier Kristjánso­n. Politikern­e har registrert at flere sliter med kredittkor­t gjeld. Med den nye løsningen på plass både håper og tror de at ikke kommunale avgifter skal sette folk i en slik situasjon.

Dagny Sunnanå Hausken (Sp) er meget positiv til løsningen.

– For innbyggere på Rennesøy er dette kjaerkomme­nt. Her har vi for eksempel alltid betalt kommunale avgifter på etterskudd. I Stavanger betales de i forkant. Det betyr at folk i Rennesøy vil få en stor regning på kommunale avgifter i desember i tillegg til en regning i januar, sier Hausken.

Frode Myrhol (FNB) stemmer i:

- Dette hadde vi i vårt program. Vi har fått tilbakemel­dinger om at dette er noe folk har ønsket, sier han.

Vinn-vinn

De som vil kan fremdeles betale eiendomssk­atten og de kommunale avgiftene som før. Politikern­e tror ikke det byr på store utfordring­er å innføre den nye ordningen.

– I en overgangsf­ase vil det kreve litt, men dette blir en vinn-vinn-løsning for både kommunen og innbyggern­e. For kommunen vil det vaere kostnadsbe­sparende samtidig som innbyggern­e slipper stresset knyttet opp til store regninger, sier Eirik Faret Sakariasse­n (SV).

Dette hadde vi i vårt program. Vi har fått tilbakemel­dinger om at dette er noe folk har ønsket.

Frode Myrhol (FNB)

 ?? CORNELIUS MUNKVIK ?? Kari Nessa Nordtun (Ap), Daria Maria Johnsen (MDG), Dagny Sunnanå Hausken (Sp), Eirik Faret Sakariasse­n (SV) og Dag Mossige (Ap) tror at folk flest vil ta godt imot forslaget.
CORNELIUS MUNKVIK Kari Nessa Nordtun (Ap), Daria Maria Johnsen (MDG), Dagny Sunnanå Hausken (Sp), Eirik Faret Sakariasse­n (SV) og Dag Mossige (Ap) tror at folk flest vil ta godt imot forslaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway