Stavanger Aftenblad

Robbie Williams savner suksessen

-

OSLO: Hva gjør man som middelaldr­ende popstjerne med verkende rygg og en stadig økende frykt for å bli glemt? Robbie Williams laget et julealbum.

I dag er det helt umulig for Robbie Williams å ta seg inn på den britiske singellist­en. Williams-fansen strømmer nemlig ikke musikk, forklarer han.

– Men det er fortsatt mulig for meg å få til et stort album, takk gode Gud. Men dersom det ikke gjør suksess blir det verdens undergang for meg. Jeg liker å jobbe, men jeg vil gjerne ta bort litt av det der presset, forklarer Williams.

Løsningen ble et julealbum. Da gjør ikke et eventuelt mageplask lite vondt. Samtidig vil en suksess i så måte vare evig – eller i det minste noen juler fremover.

– Suksess er viktigere nå ettersom ting ikke utvikler seg min vei. Da alt gikk veien, spilte det ikke så stor rolle. Da fulgte bare det ene etter det andre. Jeg skulle ønske at jeg hadde satt mer pris på jobben min på slutten av 90-tallet og begynnelse­n av 00-tallet., men det gjorde jeg ikke, sier Robbie Williams.

På «The Christmas Present» har han samlet både nyskrevne låter samt coverversj­oner av juleklassi­kere på et dobbeltalb­um.

– Jeg skrev 35 julelåter, men så ble jeg urolig for at folk ikke ville høre nye julelåter, sier han.

Ville synge med Spears

Han har også budt inn flere duettpartn­ere i spennet fra Rod Stewart, Bryan Adams, sin egen far – og tungvektsb­okseren Tyson Fury.

– Jeg ville lage en versjon av «Fairytale of New York» sammen med Britney Spears. Det ville vaert helligbrød­e å gjøre en cover av den låten, og Britney Spears ville vaert den perfekte personen å gjøre det med. Men hun jobber ikke akkurat nå, sier han.

I så vel følsomme ballader som i de mer spenstiger­e hurra-låtene lyser også julens budskap igjennom. Tekstene handler om familie, fellesskap, varme og forsoning.

Svaert så glad i julen

På spørsmål om det ikke lokket mer å spille inn noe litt mer kynisk, svarer popartiste­n:

– Julealbum er vel kyniske i seg selv? Jeg står ikke over kynismen, dette er bare noe jeg gjør for at ansiktet mitt skal dukke opp overalt.

Men kynismen til tross: Robbie Williams er svaert så glad i julen, forteller han. Takket vaere kona Ayda Field, som han beskriver som den rene OL-mesteren i å skape julestemni­ng, har han gått fra å avsky julen til å virkelig elske den. (NTB)

 ?? NTB/SCANPIX ?? Omslaget på «The Christmas Present», Robbie Williams sitt nye album.
NTB/SCANPIX Omslaget på «The Christmas Present», Robbie Williams sitt nye album.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway