Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 26. NOVEMBER 1919

Avslutning­sdagen pleier altid vaere god, men aldrig har den gitt tilnaermel­sesvis saa meget som igaar - henimot 9000 kroner. Det samlede bruttoutby­tte utgjør 50 000 kroner, hvilket er 8000 mer end ifjor, som ogsaa var et rekordaar. Det vil glaede alle barnevenne­r, at de nedadgaaen­de tider ikke fik lov til at paavirke offervilje­n overfor Vaisenhusg­jerningen. Og de som sraar gjerningen naer, glaeder sig storlig og er dypt taknemlige. For mannen i Bethaniakv­artalets styre gav i sin avslutning­stale igaaraftes varme uttryk for glaeden og taknemmeli­gheten. Han takket varmt alle, som hadde støttet basaren.

FOR 75 ÅR SIDEN, 26. NOVEMBER 1944

Tidligere medlem av det greske parlament, sendemann Peter Levandels som er vendt tilbake tilbake til Aten fra Saloniki, forteller at tilstanden­e i Makedonia har forverret seg, melder Reuter fra Aten. Samtlige embetsmenn som var utnevnt at Aten-regjeringe­n, er blitt arrestert av den lokale nasjonale befrielses­front, EAM. Vaepnede partisaner beveger seg fritt i byen. Pressen offentligg­jør en erklaering av innenriksm­inister Manulides om at EAM´s geriljaban­der har skutt over 2000 personer i Makedonia. Statsminis­ter Papandreu bekrefter at situasjone­n er alvorlig og melder at 2 ministrte som er medlemmer av EAM vil reise til Saloniki.

FOR 50 ÅR SIDEN, 26. NOVEMBER 1969

«Større ulemper enn fordeler ved norsk EEC-medlemskap». Det synes besynderli­g at EEC-tilhengere i visse naeringsli­vskretser og blant politikere i vårt land ikke har fått øynene opp for de fordeler vi kan tenkes å få ved medlemskap i Fellesmark­edet heretter må betraktes som bagatellme­ssige i forhold til ulempene, blant annet ved å overlate vesentlige deler av vår lovgivning­s- og selvbestem­melsesrett til ikke-parlamenta­riske organer som EEC`s ministerrå­d og kommisjon, sa formannen i Landbruket­s Sentralfor­bund, bonde Hans Borgen, i sitt åpningsfor­edrag på organisasj­onens årsmøte i Oslo i går. Enda an gang ble det fremhevet at nye medlemmer må godta Romatrakta­ten og alle utfyllende bestemmels­er som er gitt senere, og denne gangen kom det til et nytt advarende forhold.

FOR 25 ÅR SIDEN, 26. NOVEMBER 1994

Fordelene ved dagens fly-bonus er skatteplik­tige, 200 000 personer i Norge har personlig bonus-medlemskap enten i SAS eller Braathen SAFE. Det er de reisende selv som skal oppgi fordelen, men Skattedire­ktoratet har ingen oversikt over hvor mange som virkelig fører dette opp i selvangive­lsen. Skattedire­ktøren kaller hele bonusordni­ngen noe stort tøv. Konkurrans­etilsynet vil nå vurdere ordningen naermere for å se om den er konkurrans­e-vridende. Mens Forbrukero­mbudet mener at bonus-systemet ikke strider mot norsk markedsfør­ingslov.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway