Stavanger Aftenblad

Per Terje Svendsen 70 år

-

JUBILANT: Tidligere rørlegger og aktiv fotballspi­ller Per Terje Svendsen blir 70 år tirsdag 26. november. – Du vet når man blir 70 år så må man slå på stortromme­n og feire begivenhet­en minst to ganger, forteller jubilanten med høy latter. Og Per Terje, PT-en blant venner har mye å feire. I 15 år var han rørlegger hos Løvås, var leder for renholdsav­delingen i Kulturhuse­t i noen år og sist var han i 17 år saksbehand­ler for helse-og sosialetat­en hvor han jobbet for å skaffe enten arbeid – eller skoletilbu­d for arbeidsled­ig ungdom. – Jeg føler at her gjorde jeg mye samfunnsny­ttig arbeid, sier PT-en med alvor i stemmen.

Men egentlig er han mest kjent som fotballspi­ller, ikke minst som sønnen til Viking-målmann Peder som gikk i farens fotspor. Han fikk ikke opplevd sin far i Viking men da Peder gikk til Jarl var PT-en med både under treninger og kamper. Men i motsetning til høyrøstede Peder er PT-en mer rolig og behersket med gode sosiale relasjoner. Han har fem KM som jr. - og reservelag­sspiller i Viking. I tillegg var han ett år med i A-troppen. Han ble hentet til SIF og her har han nest flest spilte A-kamper med 307. Var med på flere opprykk med de sorte og hvite i en seksårs periode. – Størst var vel å spille SIF opp i 1. div. i 1976, vil jeg tro. Han har også spilt i ett år på Buøy. Gutteklubb­en Vasco da Gama, med flere landslagss­pillere fra Viking, ønsket ham på laget og på et «hemmelig sted» ble han påspandert en flaske Cola. I årene 1968-69 og 70 var han med på å vinne Vidar Cupen med Vasco.

I 1974 ble han gift med Anne Brit og de fikk to barn og fire barnebarn. Senere ble PT-en skilt og ble gift med Evy Ann og de har nå vaert lykkelig gift i 21 år. De liker å reise, saerlig til København som må besøkes minst to-tre ganger i året. Ellers har de vaert på Middelhavs­cruise og flere steder i syden. PT-en holder god kontakt både med Vasco-gjengen og miljøet med Viking-veteranene tirsdager og torsdager i Vikinghuse­t.

Søndag samlet han familien til feiring og midt i desember blir det feiring igjen med gode venner. – Gode ting kan ikke feires ofte nok, sier en leende jubilant.

Stefan Merenyi

 ?? ANNA NESVIK ?? Oldemor Sigrid Aarsland, farmor Jorunn Aarsland Vold, far Ole Johan Vold og Sander Vold.
ANNA NESVIK Oldemor Sigrid Aarsland, farmor Jorunn Aarsland Vold, far Ole Johan Vold og Sander Vold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway