Stavanger Aftenblad

Slik var kampen

-

Etter at André Danielsen ble hyllet av 13.540 tilskuere og fikk et verdig farvel med hjemmefans­en før kampen, kastet Viking og RBK seg i strupen på hverandre direkte fra avspark.

I en fartsfylt og underholde­nde 1. omgang bølget spillet fram og tilbake, med Viking som det farligste laget. Ingrediens­ene var spillegled­e, aggressivi­tet, bevegelser og vilje til å gjenvinne ballen for å holde oppe trykket.

Det var også slik Viking ledermål kom etter 14 minutter. Ettertrykk og en hard duell sørget for at ballen havnet hos Kristoffer Løkberg utenfor 16-meteren. Han serverte skrått til Johnny Furdal - som fikk tid til å stille inn siktet før han plasserte ballen i det lengste hjørnet til 1-0 bak RBK-keeper André Hansen.

Viking har ikke slått RBK i serien siden Roy Hodgson var trener i 2005. Søndagens kamp var det 26. forsøket siden den gang. RBK var absolutt farlige de også, spesielt da de fikk kombinasjo­nsspillet til å sitte rundt Vikings 16-meter. Det var også slik de utliknet da David Akintola ble spilt fri og banket ballen i mål til 1-1.

Tre minutter før pause tok Viking tilbake ledelsen. Johnny Furdal slo en genial pasning i bakrommet til Benjamin Källman. Finnen gjorde ingen feil og satte inn 2-1 til Viking.

Etter pause hadde RBK ballen mest, Viking var farlige på kontringer. Men omgangens eneste mål kom etter 52 minutter. Viking-forsvaret ble utspilt da Alexander Søderlund satte inn utlikninge­n til 2-2.

Dermed står Viking med null seirer, sju uavgjorte og 16 tap mot RBK i serien siden dobbeltriu­mfen under Hodgson i 2005. Zlatko Tripic fikk gult kort på overtid og må stå over siste seriekamp borte mot Brann kommende søndag.