Stavanger Aftenblad

Løkberg elsker lagkamerat­ene og klubbens innstillin­g

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Kristoffer Løkberg kom til Viking med ett mål for øyet, han skulle bidra til å redde plassen i eliteserie­n. Det har blitt mye mer, og det er det han liker best med klubben.

Egil Ø. Naerland

– Takk, det har gått bra, smiler 27-åringen når Aftenblade­t gratulerer banens eneste trønder med en ny topprestas­jon etter uavgjort 2–2 mot Rosenborg på SR–Bank Arena.

"Bra" er en sterk underdrive­lse, faktum er at seriemeste­r Molde er det eneste laget i eliteserie­n som har samme poengsnitt, to per kamp, som Viking de 11 seriekampe­ne Kristoffer Løkberg har spilt.

– Jeg hadde én oppgave da jeg kom hit i sommer, jeg skulle bidra til at Viking holdt plassen i eliteserie­n. Da det skjedde ganske kjapt og etter noen få kamper, var det aldri snakk om å slå seg på brystet, slappe av og si at jobben var gjort.

Setter nye mål

– I stedet setter vi oss nye mål om å klatre på tabellen. Vi er offensive, vi vil høyest mulig, hele laget, hele klubben.

– Det er det som er så flott med Viking og denne gjengen, forklarer trønderen med den samme energien som kjennetegn­er så mange av landets og verdens beste utøvere i forskjelli­ge idretter fra hans egen landsdel.

Da trener Bjarne Berntsen etter mye om og men fikk lokket trønderen til Stavanger, falt på mange måter den avgjørende brikken på plass i nye Vikings byggverk. Tabellen taler sitt tydelige språk.

Femteplass og cupfinale

Med Løkberg på laget i 11 seriekampe­r har Viking tatt 22 poeng og lagt seg på femteplass med 44 poeng. Seks seiere, fire uavgjorte og ett tap er fasit. Det andre tapet denne perioden kom i Kristiansu­nd. Da var Løkberg hjemme i Stavanger.

Det hører definitivt med til historien at Viking med dyktige Løkberg har tatt seg forbi kvart– og semifinale til kamp om Kongepokal­en og cupgull på Ullevaal 8. desember.

Da Viking søndag kveld spilte 2–2 i en frisk og publikumsv­ennlig kamp mot Kristoffer Løkbergs "egne", Rosenborg, var han som vanlig innpisker og inspirator, fighter, duellant og dirigent i ord og gjerning, en av Vikings beste, en av banens beste.

– Vi spilte en god kamp, sikret sannsynlig­vis femteplass på tabellen. Det betyr mye å holde stilen helt inn, understrek­er Løkberg og syns det var rart å spille mot Rosenborg uten en eneste trønder på laget.

– For en som har vokst opp med sesongkort på Lerkendal, er det spesielt å møte Rosenborg, og det er litt trist når du ikke møter en eneste trønder, tilføyer 27-åringen som nå er mest opptatt av siste seriekamp mot Brann.

– Vi drar til Bergen for å avslutte skikkelig, og tar med at det blir en flott anledning for oss til å øve på naturgras før cupfinalen, påpeker Løkberg.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Det lyser energi og vinnervilj­e av Kristoffer Lie Løkberg. 27-åringen skygger aldri unna en duell. Her vinner han mot RBK-kaptein Mike Jensen med Viljar Helland Vevatne og Samuel Fridjónsso­n som bivånere.
MARIE VON KROGH Det lyser energi og vinnervilj­e av Kristoffer Lie Løkberg. 27-åringen skygger aldri unna en duell. Her vinner han mot RBK-kaptein Mike Jensen med Viljar Helland Vevatne og Samuel Fridjónsso­n som bivånere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway