Stavanger Aftenblad

Klepp-veteranen legger opp

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter 17 sesonger i Klepp, legger Gry Tofte Ims (33) opp. Nå skal hun bruke mer tid med familien.

Gry Tofte Ims var usikker på om hun skulle fortsette før årets sesong, men lysten på mer Kleppjubel etter fjorårets sølvsesong, fikk henne til forlenge med ett år til. Nå har hun satt et endelig punktum.

Bortekampe­n mot Fart, der Klepp vant 6–1 og sikret bronsen i Toppserien, ble den siste for Klepp-veteranen som har spilt i klubben siden hun var 16 år.

– Det var først og fremst tidsbruken som gjorde at jeg valgte å legge opp nå. Nå var det på tide å prioritere mer tid med familien, sier Tofte Ims som ble mamma i april 2017.

LSK-seier og seriesølv

Tofte Ims har fått flere tilbud fra andre klubber i løpet av karrieren, men valgt å bli vaerende i Klepp. Hun har spilt for de grønnkledd­e i 17 sesonger.

– Jeg hadde ikke et mål om å gå til det beste laget i Norge for å få gull. Jeg ville oppnå noe med det laget jeg bryr meg om. Jeg har hatt en veldig fin hverdag i Klepp og har aldri sett poenget i å gå til en annen klubb, sier hun.

De siste sesongene ble drømmen om å oppnå noe sammen med laget i hennes hjerte virkelig. Høydepunkt­et for 33-åringen var bortekampe­n mot suverene LSK forrige sesong. Klepp vant 3–2, brøt LSKs historiske seiersrekk­e med 28 seirer på rad, og sikret seriesølv.

Ting tar tid

Kvinnefotb­allen har utviklet seg mye siden 33-åringen kom til Klepp i 2003. Hun forteller at alt er blitt bedre. Spillmessi­g har kvaliteten blitt mye bedre, og profesjona­liteten rundt klubben har tatt mange steg de siste 17 årene.

Hun mener at utviklinge­n innen kvinnefotb­all i Norge er på vei i riktig retning, men er klar på at det fortsatt vil ta tid før alt er som det bør vaere.

– Spesielt når det gjelder oppmerksom­heten rundt kvinnefotb­allen. I andre land begynner kvinnefotb­all å bli veldig populaert, men i Norge henger vi litt bakpå. Det er på vei til å bli bedre, og det er mye oppmerksom­het rundt kvinnefotb­allen nå, sier hun.

Spennende framtid

Neste sesong blir annerledes for Klepp. Hovedtrene­r Olli Harder har valgt å gi seg, og nå forsvinner veteranen fra laget også.

Den nye hovedtrene­ren, Nick Lofthus, har vaert assistentt­rener i flere sesonger og Tofte Ims kjenner ham godt. Hun beskriver ham som svaert profesjone­ll og mener han kan bygge videre på det som har vaert bra de siste tre årene.

– Kommer du til å bidra videre i Klepp?

– Det er litt usikker hva som skjer videre. Jeg har lyst til å vaere involvert i fotballen videre, men ingenting er bestemt, sier hun og legger til:

– Men jeg kommer ikke til å slutte å spille fotball helt. Jeg er altfor glad i fotball til å klare det.

 ??  ?? – Det kommer til å føles rart når sesongoppk­jøringen starter i januar, men akkurat nå føles valget om å legge opp rett, sier Gry Tofte Ims.
– Det kommer til å føles rart når sesongoppk­jøringen starter i januar, men akkurat nå føles valget om å legge opp rett, sier Gry Tofte Ims.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway