Stavanger Aftenblad

Politiet jager utenlandsk mafia etter tidenes direktørsv­indel i Rogaland

-

STAVANGER: Ved å utgi seg for å vaere en utenlandsk toppsjef, klarte utenlandsk­e bedragere i høst å svindle et energisels­kap i Stavanger-regionen for 150 millioner kroner. Politiet frykter at pengene er tapt.

Hans Petter Aass

pågrepet i Israel i forbindels­e med bedragerie­t.

– Vi arbeider med å få disse utlevert til Norge, sier Gjertsen.

Ytterliger­e to menn i Israel er siktet i saken. Disse ble imidlertid løslatt etter avhør, og mistanken mot dem skal de siste ukene ha blitt svekket. nettverket ha spilt rollen som selskapets advokat.

Akutt situasjon

Slik ble den betrodde medarbeide­ren i Norge lurt til å tro at han i løpet av kort tid måtte foreta flere utbetaling­er utenom vanlige rutiner for å bistå selskapet i en akutt situasjon.

I løpet av noen dager rundt månedsskif­tet september-oktober ble det overført i alt 150 millioner kroner fra selskapets norske virksomhet til en bankkonto i Hongkong.

Bankkontoe­n i Hongkong står registrert på et firma som trolig ikke er annet enn et stråselska­p opprettet for å kunne brukes ved denne type bedragerie­r.

«Operasjon Magna»

Etter at anmeldelse­n var mottatt, innledet Sør-Vest politidist­rikt et samarbeid med Kripos og israelsk politi. Etterforsk­ningsarbei­det for å avsløre det kriminelle nettverket bak direktørsv­indelen har fått navnet “Operasjon Magna”.

Sporene pekte raskt mot Israel. Blant annet skal det ha blitt avdekket at to mobiltelef­oner som ble benyttet under bedragerie­t mot selskapet i Norge befant seg i Tel Aviv-området.

Allerede 16. oktober ble fire unge menn pågrepet på et bilvaskeri i byen Herzliya, like nord for Tel Aviv. Ifølge det israelske

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway