Stavanger Aftenblad

Aftenblade­ts juletegne-konkurrans­e

-

papir. Dermed måtte de jobbe både med tegning og skriving, for å beskrive hva håpet var. Så ble tegningene overført til silkestoff, og silken ble spent opp i ei ramme og satt i et staffeli.

Deretter kom elevene inn, én og én, og fikk male sin rute i bildet. De har valgt farger og fått se hvordan malingen oppfører seg på silke. De får en slags wow-opplevelse mens de jobber og blir så stolte og fornøyde over arbeidet sitt, forklarer hun.

«Til å bli glad av»

Kvassheim, eller Fie, ivrer for formingsfa­get og har i mange år vaert sentral i skolens arbeid med Aftenblade­ts tegnekonku­rranse.

Konkurrans­en har vaert viktig for skolen, som har deltatt hvert år helt siden 2000.

– Dette ser vi fram til hvert år, sa hun for eksempel til Aftenblade­t i 2013.

På korridorve­ggene henger flere av bidragene, og rett innenfor hovedinnga­ngen, på en slags hedersplas­s, ser vi bidraget fra 2006, som var forrige gang Engelsvoll gikk helt til topps og vant hovedpremi­en. Temaet var «Min engel».

Om årets bidrag fra Engelsvoll sier juryen:

«Førsteklas­singene ved Engelsvoll skule har laget et bilde å bli glad av – og glad i. De har jobbet godt med temaet «Håp» og laget et bilde som både er aerlig og fullt av omtanke:

Noen av elevene håper på konkrete julegaver, eller at de får spille fotball.

Andre håper det blir fred over alt, at alle barn får laere å se, at forurensin­gen stanses eller at englene passer på. Bildet, som er laget i silkemalin­g, består av 25 småbilder som hver for seg er en god opplevelse. At de fungerer godt også som en helhet, er imponerend­e.»

– Vi er så stolte

– Jeg brenner så for dette. Det å male med silkemalin­g, som er så fint og behagelig å holde på med ... Det er en sånn ro over det, det er noe magisk over hele prosessen, sier Fie, og blir nesten beveget i stemmen. – Hva betyr en sånn heder og premie?

– Det er veldig stort, for hver enkelt og for skolen. Vi er så stolte, sier Fie.

Rektor Lisa Bøvik er enig:

– Det er veldig kjekt for elevene som har jobbet veldig godt med oppgaven, og det er kjekt å komme fram i media med noe positivt. Det òg gir håp – for en kjempegod skole!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway