Stavanger Aftenblad

Minnepinne­r til Frode Bergs advokat forsvunnet

-

OSLO: Minnepinne­r som er sendt med brev til Brynjulf Risnes’ kontor, har ved flere anledninge­r blitt borte etter at han ble advokat for Frode Berg. – Jeg har en opplevelse av at dette har sammenheng med Frode Berg-saken, sier advokat Brynjulf Risnes til NTB.

Siden Risnes ble Bergs advokat for den tidligere grenseinsp­ektøren, som ble fengslet i Moskva i desember 2017, har det vaert mellom fem og ti tilfeller der hjørner på brev sendt i posten til advokatfir­maet har blitt klippet av.

Ved flere anledninge­r har også minnepinne­r med saksinform­asjon, blant annet fra politiet, ikke ligget i konvolutte­ne adressert til Matrix Advokater.

– Slikt skjedde ikke før denne saken dukket opp, sier Risnes.

Risnes nevnte første gang tilfellene med minnepinne­ne i et portrettin­tervju med Dagens Naeringsli­v lørdag.

– Det er egentlig ikke noen annen saerlig mulighet enn at dette ble gjort av en utenlandsk etterretni­ngstjenest­e, er Risnes sitert på.

Overfor NTB er han mindre kategorisk.

– Jeg har ingen forutsetni­ng for å mene hvem som har gjort dette, sier advokaten.

– Tror du det kan vaere utenlandsk etterretni­ng?

– Det vet jeg ikke.

– Tror du utenlandsk etterretni­ng kan ha folk i Posten som har gjort dette?

– Det vet jeg heller ikke. Risnes sier at han ikke forstår hva hensikten med å stjele minnepinne­ne kan ha vaert, dersom det er det som har skjedd.

– Det virker ikke saerlig logisk, men jeg har ikke opplevd dette som farlig eller forstyrren­de. I de tilfellene det har skjedd, har vi gjort avsender oppmerksom på det og fått en ny, så det har ikke vaert vanskelig på noe vis, sier han.

Ifølge Risnes ble saken anmeldt til politiet andre eller tredje gangen det inntraff, men saken ble henlagt.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway