Stavanger Aftenblad

Lettvint og bråkete korrupsjon­s-action

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: «Black and Blue» er spennende nok, men klarer aldri å vise mer enn overflaten av sin tematikk.

Black and Blue

Sjanger: Action / Krim / Drama / Thriller. Skuespille­re: Naomie Harris, Frank Grillo, Mike Colter, Tyrese Gibson. Regi: Deon Taylor. USA, 2019. Lengde: 1 t. 48 min. Aldersgren­se: 15 år.

Dette er en av de filmene som prøver å si så mye samtidig at den til slutt bare babler usammenhen­gende. Tittelen «Black and blue» spiller på hovedperso­nen, en ung, svart kvinne som akkurat har begynt å jobbe i politiet i New Orleans. Alicia (Naomie Harris) har en fortid i et belastet miljø, hun har ingen familie, og har lagt bak seg noen år som soldat i Afghanista­n. Hun tar fatt på jobben med den typen idealisme som ofte er forbeholdt nykommerne, og blir fort satt på plass.

Handlingen settes i gang på Alicias første kveldsvakt med en ny partner. Han ber henne vente i bilen mens han går inn i en øde lagerbygni­ng for å møte en informant. Men så hører hun skudd, og følger dermed etter ham, ubegripeli­g nok uten å varsle operasjons­sentralen. Her ser hun noe hun ikke skulle sett, og snart jakter store mengder skurker på begge sider av loven på henne.

I løpet av ganske kort tid er regissør Dean Tyler innom mange ulike temaer: Hvordan svarte behandles av politiet, hvordan politiet blir mottatt i New Orleans’ røffere nabolag, i såkalte no go-zones, intern politijust­is hvor man dekker over hverandres feil, korrupsjon og mafiavirks­omhet. Man kunne lest det som en ganske krass samfunnskr­itikk. Dessverre rekker ikke Tyler å gå i dybden, for dette er først og fremst en actionfilm i høyt tempo, hvor lettvinthe­tene og klisjeene står i kø for at ligningen skal gå opp. Resultatet er en bråkete og handlingsm­ettet film, som ofte er spennende, men også temmelig forutsigba­r. Harris gjør en god jobb i hovedrolle­n, men har for lite å spille på til at den blir spesielt minneverdi­g.

 ??  ?? Naomie Harris blir jaget av omtrent hele New Orleans i «Black and blue».
Naomie Harris blir jaget av omtrent hele New Orleans i «Black and blue».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway