Stavanger Aftenblad

Nytt forsøk

-

DRØSET: Det viser seg nok en gang at tidligere års forsøk på å etablere et nytt og bedre liv har vaert fullstendi­g feilslått. Snart må vi vel ta hintet.

Heldigvis ser det ut til at verden fortsatt i stor grad består av optimister. Ellers hadde det ikke vaert noe poeng i å publisere alle artiklene om forhenvaer­ende tjukkaser som har funnet ut hvordan de skulle bli og forbli slanke. For ikke å snakke om alle historiene om folk som på mirakuløst vis har funnet ut hvordan de kan glede seg over å løpe mangfoldig­e mil mens de drikker smoothie av grønnkål og havremelk.

Det er som kjent ingen grenser for hvor mange av den typen historier vi leser, spesielt nå i januar når ribbefette­t har lagt seg i et godt og mykt lag rundt midjen som for å beskytte oss mot vinden og kulda. I år skal vi klare det, tenker vi. Grønnkål, gnagsår og gymtryner skal bli faste innslag i våre nye og bedre liv.

Vi skal også klare massevis av andre ting vi aldri har fått til tidligere. Det gjelder bare å sette seg høye nok mål. Vi skal ha kjøttfri mandag tre ganger i uka, fisk til middag hver dag og tur til Kjerag og Dalsnuten hver lørdag og søndag, hvis vi da ikke skal løpe opp og ned den lange trappen inne i Lysefjorde­n.

I tillegg skal vi besøke minst fem land vi aldri har vaert i før, hvorav minst to er lilleputts­tater og minst ett er et sted naboen aldri har hørt om. Dette skal vi gjennomfør­e helt uten å slippe ut en eneste liten klimagass.

Vi skal også bli mye flinkere til å spare penger, sånn at vi kan finansiere disse utskeielse­ne, og kanskje bli finansielt uavhengige, noe som er veldig populaert for tiden. Dette skal vi hovedsakel­ig løse ved å slutte å abonnere på strømmetje­nester og ikke drikke kaffe latte på kafé hver dag. Hvis man tar sånne grep, er det nesten ingen grenser for hvor rik man kan bli.

Så i januar 2021 kommer vi til å vaere betrakteli­g mye slankere, sterkere, rikere og klokere enn vi er nå. Bare vent og se.

Vi skal ha kjøttfri mandag tre ganger i uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway