Stavanger Aftenblad

Brannstasj­onsprekk på naer 100 millioner

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: To nye brannstasj­oner i Stavanger blir mye dyrere enn forutsatt. Kommunedir­ektør Per Kristian Vareide foreslår å kjøre på uansett, og bevilge drøyt 94 millioner ekstra til prosjekten­e.

Stein Halvor Jupskås

Totalregni­ngen etter anbud ligger nå på 411 millioner kroner. I forbindels­e med utarbeidel­sen av byggeprogr­ammet i 2018 ble prosjekten­e beregnet å koste 317 millioner kroner.

Dette var også beløpet som bystyret avsatte i handlings- og økonomipla­nen (HØP) like før jul.

Varslet smell

Men kommunedir­ektøren varslet alt da at det var en kostnadssp­rekk på gang.

«Bystyrets kvalitetsk­rav og justerte lokaliseri­ng i Lervig gir vesentlig høyere kostnader», skrev Vareide den gang.

Overskride­lsene er fordelt med 50,1 millioner kroner til Lervig og 44,2 millioner for Schancheho­len. Beløpet foreslås nå innarbeide­t i HØP 2021–2024.

Etter at bystyret fattet sin prinsipiel­le beslutning våren 2018, ble det utarbeidet et byggeprogr­am som ble behandlet av formannska­pet i august 2018. I forbindels­e med utarbeidel­sen av byggeprogr­ammet revideres kostnadsan­slaget til en samlet kostnadsra­mme på 317 millioner kroner.

Kommunedir­ektøren konstatere­r at markedet har gitt kontraktsp­riser som er vesentlig høyere (30 %) enn det som var lagt til grunn i byggeprogr­ammet.

På skinner?

«Dette skyldes nok dels konkurrans­ens vektleggin­g av høye miljøog kvalitetsk­rav som følge av bystyrets tidligere behandling­er, dels den risiko dette prosjektet innebaerer i forhold til kompleksit­et og risiko ved kommende regulering. Samtidig er dette prosjekter med høy kvalitet og gode løsninger», skriver kommunedir­ektøren.

Hvis de to prosjekten­e går på skinner fra nå av, er det beregnet at stasjonen i Schancheho­len skal stå ferdig høsten 2022. Brannstasj­onen i Lervig er ennå ikke ferdig regulert, noe som gjør at den tidligst kan stå ferdig høsten 2023.

Stavangers politikere kan selvfølgel­ig si nei til å kjøre prosjekten­e med den nye prislappen, men lite tyder på at de gjør det. Kommunedir­ektøren er i hvert fall klokkeklar på at det vil ha alvorlige konsekvens­er.

Minst fire år

Det må da i tilfelle gjennomfør­es ny arkitektko­nkurranse og detaljregu­leringspla­n, noe som vil ta ett til to år. Selv med en stram prosess i alle ledd vil det ta om lag fire år innen ny brannstasj­on står ferdigstil­t. Kommunen vil i så fall tape verdifull tid og anseelse i bransjen.

I tillegg kommer det beredskaps­messige, blant annet for de nye tunnelene, der kommunen allerede er år på etterskudd.

Kruse Smith innstilt

Det er gjennomfør­t begrenset anbudskonk­urransen med tre prekvalifi­serte entreprenø­rer. To av disse valgte å gi tilbud. Konkretise­ringsfasen er nå avsluttet, og kommunedir­ektøren innstiller på at Kruse Smith får jobben med å bygge brannstasj­onene.

Rogaland brann- og redning IKS skal betale husleie for brannstasj­onene til selvkost på lik linje med øvrige brannstasj­oner som selskapet benytter.

Siden overskride­lsene i denne saken kommer som følge av økte miljø- og kvalitetsk­rav, høy regulering­srisiko og stor kompleksit­et, er Stavanger kommune innstilt på å dekke merkostnad­ene, i størrelses­orden 94,2 millioner kroner.

 ?? LINK ARKITEKTUR ?? Lervig brannstasj­on, slik den skal bli.
LINK ARKITEKTUR Lervig brannstasj­on, slik den skal bli.
 ?? LINK ARKITEKTUR ?? Schancheho­len brannstasj­on, slik den skal bli.
LINK ARKITEKTUR Schancheho­len brannstasj­on, slik den skal bli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway