Stavanger Aftenblad

Vind og vann tok hus på Eiganes – måtte rives

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Huset på hjørnet av Holbergs gate og Bretlands gate ble revet mandag etter et uhell i helgen.

Stein Halvor Jupskås

Deler av huset var jekket opp i påvente av å få ny grunnmur. Men prosjektet hadde ikke godt av sterk vind og plenty med regn lørdag kveld og natt til søndag. Søndag sto huset litt på skeive, og støttene som var satt opp under, så sørgelig bøyde og ustøe ut.

– De hadde et uhell der oppe ja. Deler av grunnmuren har kollapset. Vi var på befaring der oppe mandag, og ga da tillatelse til at de får rive, sier Per Aspøy ved byggesaksa­vdelingen i Stavanger kommune.

Det er gitt byggetilla­telse til ombygging av eneboligen til tomannsbol­ig. Nybygget skal stort sett holdes innenfor fotavtrykk­et av det opprinneli­ge huset, men med tillatelse til et påbygg mot vest, der det tidligere sto en garasje.

Byggmester Egil Knudsen sier at det er hans firma som eier huset og som også står for utbygginge­n. Han er ikke saerlig pratsom om bakgrunnen for at huset knelte i helgen, annet enn at vaeret var en sterkt medvirkend­e årsak.

– Nå står ikke huset der lenger. Vi har alt revet det, sier Knudsen ved 14-tiden mandag.

Det er litt uklart om huset har adresse Holberg gate 58 eller Bretlands gate 28. Langt mindre uklart er det at huset har stått til forfall i mange år, fram til ny eier nylig overtok det. Det har blant annet manglet takstein på store deler av taket.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Huset ved Stavanger stadion har sett forfallent ut i mange år, men skulle nå rehabilite­res og bygges om til tomannsbol­ig. Mandag måtte hele huset rives.
KRISTIAN JACOBSEN Huset ved Stavanger stadion har sett forfallent ut i mange år, men skulle nå rehabilite­res og bygges om til tomannsbol­ig. Mandag måtte hele huset rives.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway