Stavanger Aftenblad

Rådmannen er oppgitt etter utsettelse av nytt p-hus

- Julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Det planlagte parkerings­huset som skal erstatte 160 p-plasser på Ruten, blir utsatt fordi politikern­e mener det er for dyrt. Rådmann Bodil Sivertsen er oppgitt.

Julie Teresa Olsen

Hjertesukk­et til rådmann Bodil Sivertsen var umulig å overhøre i mandagens formannska­psmøte.

– Det er ikke uten grunn at jeg sukker. Dere har faktisk hatt denne saken til behandling i bystyret der dere sa hva dette p-huset skulle vaere. Dere sa nei til at dette skulle vaere et monterbart phus. Så vil dere sende det tilbake for gjøre det billigere, samtidig som dere argumenter­er for bredere p-plasser. I tillegg har dere vedtatt en forutsetni­ng om at p-huset skulle stå ferdig i juli 2021. Dette vedtaket betyr en utsettelse. I beste fall er dette en uhensiktsm­essig måte å jobbe på, sier rådmann Bodil Sivertsen uten å skjule sin irritasjon.

Nytt parkerings­hus i Sandnes til 194 millioner kroner er planlagt med eget sykkelverk­sted, ungdomshus, sprinklera­nlegg og plass til 230 biler. Men formannska­pet mener prisen er for høy og nektet derfor å godta byggeregns­kapet.

– Kommunesty­ret bestemmer Dermed er det usikkert når p-huset som etter planen skulle stått ferdig i juli 2021, blir bygget.

– Det er en grei tilbakemel­ding, men det er politikern­es oppgave å få ting i balanse. Vi vet det er risikofylt å utsette planer, men det er lurt å ta en fot i bakken, svarer Pål Morten Borgli (Frp), fungerende ordfører.

– Vi registrere­r at hun er irritert, men det er kommunesty­ret som bestemmer, kommentere­r Borgli etter møtet.

Borgli hadde i forkant varslet diskusjon om prisen.

Posisjonen bestående av Ap, Sp, Frp og FNB, legger nå frem et forslag om at kommunesty­ret ikke godkjenner byggeprogr­ammet for parkerings­anlegg og naeringsar­eal i fremlagte kostnadsra­mme. Formannska­pet ber om at revidert byggeprogr­am vedtas innenfor rammen i økonomipla­nen.

Prisen på 194 millioner kroner er 13,7 millioner kroner over beløpet som er avsatt i økonomipla­nen.

– Ungdomshus hadde vaert veldig bra og sykkelverk­sted er kjekt, men kostnaden per plass er høyere enn vi hadde sett for oss, sier Arne B. Espedal (Ap), som også stemte for å sende saken tilbake.

– Vi er ikke imot det som ligger inne, men det må vaere mulig å bygge dette billigere, legger han til.

Borgli mener eneste alternativ er et rimeligere p-hus.

– Får vi ikke til et rimeligere phus, må vi vurdere innholdet. Vi har krav om innsparing­er og vi skal nå de økonomiske målene, mener Borgli.

– Nå får vi se om eiendomsse­lskapet har kompetanse nok til å se på prisen. Hvis ikke må vi kanskje få andre til å se på det. Det er mange andre som kan mye om dette, legger han til.

Vil skape liv i området Politikern­e har tidligere bestemt at alle nye bygg i Havneparke­n skal ha aktive fasader. Det betyr at 1. etasje skal inneholde virksomhet­er og aktivitete­r som skaper liv i området.

– Vi har sagt at vi skal bidra til løfte dette området. Gjør vi ikke det, undergrave­r vi jo den satsingen vi har vedtatt. Jeg er skeptisk til en ny runde om dette. Det ble lovet at p-huset skulle stå klart før parkeringe­n på Ruten forsvant, så ble det lovet parallell bygging og nå er det i ferd med å utsettes igjen, sier Heidi Bjerga (SV).

SV, H og MDG stemte imot utsettelse.

– Vi liker grepene fra rådmannen når hun tenker byutviklin­g og lager aktivitet i området. Kommunen har allerede vokst ut av rådhuset, så det kan neppe bli noe problem å fylle opp naeringslo­kalene, sier Inger Klippen (H).

Arbeidet på tomten like bak tinghuset er i gang, byggingen skulle starte til sommeren. Med en stram fremdrift, skulle det nye p-huset vaert ferdig om halvannet år, i juni 2021. Men slik blir det ikke.

Ungdomsklu­bben L54 som i dag holder til i leide lokaler i Langgata 54, skal etter planene inn i det nye p-huset. Det er allerede inngått en intensjons­avtale med sykkelverk­stedet Paahjul, som i desember åpnet verksted i Langgata. Planen er å flytte når det nye p-huset står ferdig. Her får personer med tidligere rusutfordr­inger muligheter til yrkeserfar­ing og sosial trening.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway