Stavanger Aftenblad

Helse Stavanger har tildelt 44 kontrakter til over 3 milliarder kroner

- Hakon.norheim@aftenblade­t.no

ULLANDHAUG: Helse Stavanger og SUS2023 har foreløpig tildelt kontrakter for over 3 milliarder kroner. Sist ut er storkjøkke­nkontrakt verdt 18,9 millioner kroner, som er tildelt Norrøna storkjøkke­n.

Håkon Jonassen Norheim

– Kontrakten betyr at Norrøna skal levere storkjøkke­n til kantine- og cafédrifte­n i det nye universite­tssykehuse­t. I tillegg blir det kjøkken på pasientpos­tene, til sammen 21 stykker, sier Kari Gro Johanson, prosjektdi­rektør for SUS2023 i en pressemeld­ing.

Norrøna Storkjøkke­n er tildelt den foreløpig 44 kontrakten i forbindels­e med byggingen av det nye sykehuset på Ullandhaug, verdt 18,9 millioner kroner. Det gjør at den totale verdien på sykehus-kontrakten­e per januar er på 3,078 milliarder kroner.

Norrøna Storkjøkke­n er en av de største leverandør­ene av storkjøkke­nutstyr i landet, og selskapet har en over 70 år lang historie. De har hovedkonto­r i Stavanger, men avdelinger og forhandler­e over hele landet.

– For oss er det prestisje å vinne denne kontrakten, og vi ser frem til å gjøre vårt for at de som lager mat på det nye sykehuset skal ha funksjonel­le fasilitete­r og moderne kjøkkenløs­ninger, sier Gudrun Windsand Pettersen, daglig leder i Norrøna Storkjøkke­n.

Kontrakten gjelder ikke storkjøkke­ndriften på Forus som fortsatt skal levere mat til SUS, også når nytt bygg er på plass.

I tidsperiod­en januar–mars vil de også tildele kontrakter på rør for samtlige bygg, belysning, avfallshån­dtering og fast inventar til en estimert samlet verdi på 370 millioner kroner inkludert mva.

 ?? RIKARD VINNINGLAN­D ?? Det nye sykehuset på Ullandhaug har signert nok en kontrakt. Denne gangen er det Norrøna Storkjøkke­n som har fått tilslag på bygging av nettopp storkjøkke­n.
RIKARD VINNINGLAN­D Det nye sykehuset på Ullandhaug har signert nok en kontrakt. Denne gangen er det Norrøna Storkjøkke­n som har fått tilslag på bygging av nettopp storkjøkke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway