Stavanger Aftenblad

Forfatter Fløgstads band legger ut på turne

- Simen Ingemundse­n simen.ingemundse­n@aftenblade­t.no

SANDNES: Kjartan Fløgstad satser på musikk. Nå tar han bandet sitt, Kjartan Fløgstad Band aka (KFB), ut på turne.

Til Sandnes kulturhus kommer de neste uke.

Forfatter Kjartan Fløgstad tar denne vinteren og våren med seg countryart­ist Steinar Raknes, poet Tom Stalsberg og Odin Staveland fra Vamp når han straks legger ut på «Due og Drone»-turne. Første stopp er i Sandnes kulturhus tirsdag 21. januar.

I tillegg til å besøke Sandnes går turen til Haugesund og Sauda, samt Vossajazz og Kongsberg. I løpet av turnéfores­tillingene skal de komme med nye tekster fra Fløgstad og Stalsberg, og nye Raknes-komposisjo­ner med tekster fra den kritikerro­ste Fløgstad-romanen «Due og drone» fra 2019. Musikalsk beveger de seg innen rock og pop, med innslag av tango og støy.

Men hva får publikum egentlig se og høre?

Bandet selv er ganske kryptiske. De påstår at de har som mål å redde deler av den frilynte verden, noen fjell, isbreer, togstrekni­nger og barer. Forestilli­ngen skal, naturlig nok ettersom bandet består både av forfattere og musikere, inneholde både bokbad og konsert. Selv presentere­r bandet prosjektet sitt slik:

«Dette er ikke poetisk koma. Dette er ikke talkinghea­ds som mumler (bare litt) blues. Dette er sang. Dette er pang. Dette er en bejublet forfatter som møter en stuntpoet som begge igjen møter musikere i den ypperste klassen. Første gang de samarbeide­r, Raknes og Staveland. Dette er på fire forskjelli­ge dialekter, vektklasse­r, temperamen­t og humring.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway