Stavanger Aftenblad

Legenden om Erling Braut Haaland: – Må ikke ses på som frelser

-

FOTBALLL:Det tyske fotballiko­net Lothar Matthäus advarer mot å legge for mye press på Erling Braut Haalands unge skuldre.

Haaland ble nylig hentet til Borussia Dortmund for å skyte den tyske fotballsto­rheten oppover bundesliga­tabellen. I øyeblikket er Dortmund nummer fire, sju poeng bak ligaleder Leipzig.

Lothar Matthäus, som er fotballeks­pert i tyske Sky, berømmer klubben for å ha sikret seg Haalands signatur.

Må heve seg

– De har sikret seg en fantastisk angriper, men man skal ikke legge for mye press på ham, skriver 58-åringen i sin faste spalte hos Sky.

Matthäus er sikker på at Haaland har havnet på rett plass og at nordmannen raskt vil bli integrert i den tyske storklubbe­n.

– Han passer i Dortmunds system, vil åpenbart score sin mål, men skal ikke ses på som den eneste frelseren. Hele Dortmundma­nnskapet må prestere bedre enn i høstsesong­en, skriver den tyske legenden.

Han tror Dortmund, med Haalands hjelp, kan melde seg på i kampen om ligatittel­en.

– Hvis alle klubbens storspille­re hever seg og Haaland slår til, kan de selvfølgel­ig spille om tittelen, skriver 58-åringen.

Mellom Leipzig og Dortmund på tabellen ligger de to klubbene Matthäus tjente aller mest trofast i sin aktive karriere: Borussia Mönchengla­dbach og Bayern München.

Voldsomme meritter Matthäus ble ligamester sju ganger i hjemlandet som spiller og tok i tillegg en Serie A-tittel sammen med Inter. Den davaerende UEFA-cupen vant han i tillegg to ganger.

I 1990 ble han verdensmes­ter, mens det ble finaletap både under VM-sluttspill­et i 1982 og 1986. Matthäus ble kåret til årets spiller i Europa i 1990. Han endte karrieren med 150 landskampe­r og 23 mål for Tyskland. Det gjør ham til en av de helt store i tysk fotballhis­torie.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway