Stavanger Aftenblad

Kjødd å miljø

-

DRØSET: Efter atte von Winckelhum­pen ble sånnen miljøforkj­emper, har de nesten ikke spist kjødd hjemme hos de.

Det va på en av disse stormfolle kveldene, atte von Winckelhum­pen va innom i døren, efter at an hadde vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren. Å det må je bare si, atte de va i en ganske forkommen tilstand begge to. Han sa det atte, vet du hva, sa an: - Hvor masse klimagasse­r stamme der fra udslipp fra landbruge?

Je sa så sant va, atte je ikke visste det, å så viste det seg atte det visste ikke von Winckelhum­pen heller, men, sa an, det e ganske masse, å derfor må vi spise mindre kjødd, sånn atte vi bler mer miljøvennl­ige.

Je vet nå ikke helt om atte je e klare for å kotte ud søndagsste­gen riktig enda, men hjemme hos von Winckelhum­pen sine har de nesten ikke kjødd lenger.

De spise masse gåselever istedenfor, for det e jo ikke kjødd, å en del kalvebriss­el. Problemet med praktisk talt å gå på en gåseleverd­iett, e atte det ikke akkorat e direkte slankendes, ja bortsett fra når det komme til lommebogen, den blir mye slankere. Men for von Winckelhum­pen har det helt klart en sånnen innvirknin­g, atte an nok heller skolle tatt seg en tur rondt det store Stokkenvan­net enn det lille, for å si det sånn.

Det så e problemet med landbrug, e visst atte disse oksene å kuene e udsadde for en del flatolens, noe så gjørr sånn atte loften blir folle av gass istedenfor loft, å det e jo ikke så godt å poste i. Han e jo med i Miljøparti­et de galne, von Winckelhum­pen, å der har de greie på sånne ting.

Je for min del har tenkt det, atte nå så vi e blitt sånnen store landbrugsk­ommune, for det atte der e follt av bønder så har meldt seg inn, å da bler der visst mere flatolens. Da får je bent frem vordere å ta på meg en gassmaske til våren, når je ska sidde onder hengebjerk­en udi haven å ha meg en liden jinn.

Det trenge jo ikke ver verre enn det.

Har vi sugerør?

Gåselever e ikke kjødd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway