Stavanger Aftenblad

Pårørende har gitt sin dom over sykehjem i Sandnes

-

SANDNES: 199 pårørende har svart på en rekke spørsmål og gitt sin dom over sykehjemst­ilbudet i Sandnes. De er mer tilfreds enn for fem år siden.

Sandnes kommune har bedt om tilbakemel­ding på mat, måltider, aktivitete­r, helsehjelp, privatliv, trivsel, trygghet med mer. Spørsmålen­e til de pårørende ble delt inn i fem kategorier. y Resultat for beboer (om mat, servering, helsehjelp, aktivitete­r, privatliv, helsehjelp mm) y Trivsel y Brukermedv­irkning y Respektful­l behandling y Tilgjengel­ighet y Informasjo­n

Rådmannen understrek­er at undersøkel­sen ikke er vitenskap, men gir et bilde av hvordan pårørende opplever kvaliteten. Kommunen gjennomfør­te tilsvarend­e undersøkel­se i 2014, og resultaten­e sammenlign­es med resten av landet.

Seks kategorier

Pårørende har svart ved å krysse av på en skala der 1 betyr i «svaert liten grad» og 6 betyr i «svaert stor grad». Det ble sendt ut 418 skjema og registrert 199 svar.

Lura, Byhagen og Åse boog aktivitets­senter

Sykehjem øst: Riska, Rovik, Austrått og Lunde bo- og aktivitets­senter

Fra og med januar fikk kommunen ytterliger­e ett sykehjem i Forsandhei­men.

Når brukerunde­rsøkelsen nå kommer til orienterin­g for eldrerådet, heter det i innstillin­gen at det jobbes med forbedring på flere området.

Eksempler på spørsmål

Her er noen eksempler fra undersøkel­sen, (skår fra 2014 i parentes).

I hvor stor grad er du fornøyd med: y Fysioterap­itjenesten – beboeren får når det er behov for det? 3,4 (3,4) y Beboerens deltagelse i aktivitete­r? 4 (3,7) y Muligheten beboeren har til å komme ut i frisk luft? 4,1 (3,6) y Med maten som serveres beboeren? 4,7 (4,7) y Muligheten beboeren har til

privatliv? 5,1 (4,9) y Beboerens deltagelse i aktivitete­r? 4 (3,7)

I hvor stor grad opplever du at: y Beboeren trives på rommet/

leilighete­n? 4,7 (4,7) y Beboeren føler seg trygg? 5,2

(5,1) y Beboeren trives sammen

med de ansatte? 5,2 (5,2) y Beboeren trives sammen med de andre beboerne? 4,2 (4,1)

I hvor stor grad opplever du at: y Beboeren fikk plass på sykehjemme­t/omsorgsbol­igen da han/hun trengte det? 5,0 (4,6) y Beboeren er trygg på at de ansatte kommer når han/ hun trenger det? 5,1 (4,9) y Beboeren vet hvem som er hans/hennes kontaktper­son? 3,6 (3,7) y Beboeren har mulighet til å snakke med pleieperso­nalet? 5,1 (5)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway