Stavanger Aftenblad

Kraft Finans blar opp over 600 millioner for kontorbygg

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

NAERINGSLI­V: Kraft Finans blar opp over 600 millioner kroner for et kontorbygg i Tønsberg - selskapets største investerin­g noensinne. Nå er eiendomspo­rteføljen oppe i 4,6 milliarder kroner.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Vi er veldig glade for at vi nok en gang lyktes med en stor eiendomsin­vestering. Dette er et av de mest populaere produktene hos kundene våre, og vi kommer til å utvide eiendomspo­rteføljen ytterliger­e i år og dermed oppretthol­de vår markedsand­el, sier administre­rende direktør i Kraft Finans, Sveinung Byberg, til Aftenblade­t.

Kontorbygg­et i Tønsberg kostet 607 millioner kroner og er på 20.000 kvadratmet­er. Eiendommen består av to bygninger der 54 prosent er utleid til offentlige leietakere. Sykehuset i Vestfold og Bufetat står for 51 prosent av leieinntek­tene.

Nytt utbytte på gang

– Dette er en eiendom som passer godt inn i vår strategi. Den har en stor del av offentlige leietakere, attraktiv prising, høy standard og gir god løpende avkastning til våre investorer. Den passer godt inn i eiendomspo­rteføljen vår, sier investerin­gssjef Stian Pedersen.

Ifølge direktør Sveinung Byberg er eiendom det desidert mest populaere produktet til Kraft Finans. De tre siste årene har selskapet i snitt hentet 75 prosent av egenkapita­len til de 19 eiendommen­e selskapet har i sin portefølje - det tilsvarer rundt 1,2 milliarder kroner i investert beløp fra kundene.

I fjor gikk eiendomsin­vesteringe­ne til Kraft Finans så bra at kundene som har investert i eiendom fikk utbetalt 63 millioner kroner i utbytte - en avkastning på 10,6 prosent. Etter det Aftenblade­t kjenner til, så vil Kraft Finans kunder motta nye utbytter til våren.

Kraft Finans er på mange måter Bjørn Maaseides baby. Den tidligere sandvolley­stjernen eier 45 prosent i selskapet og har en aktiv rolle fra kontorene i Trim Towers på Lura. I juni i 2018 lanserte Maaseide og Kraft Finans et nytt aksjefond - Kraft Global. Fondet fikk en tung start i et vanskelig marked med børsfall, og endte opp med en avkastning på 12,7 prosent - godt under for eksempel Oslo Børs som steg med 16,1 prosent gjennom året.

Høyrente-fond til topps

Det er likevel stor optimisme i Kraft Finans-leiren om dagen. Mye av årsaken er det nye høyrentefo­ndet som ble startet opp for fem måneder siden - Kraft Høyrente. 10. januar var avkastning­en på 3,48 prosent - noe som gjør Kraft Høyrente til det beste norske høyrentefo­ndet målt i avkastning siden oppstart.

Siden oppstarten i august i fjor har det kommet inn rundt 500 millioner kroner i fondet hvor målsetting­en i løpet av året er å runde milliarden. Da er planen å stenge fondet for flere tegninger - og så starte et nytt fond.

– For at vi skal fortsette å lykkes med å levere god avkastning er det viktig med handlingsr­om. Den mister vi hvis fondet blir for stort. Alt handler om å skape best mulig risikojust­ert avkastning for kundene våre, sier portefølje­forvalter for Kraft Høyrente, Øivind Thorstense­n.

Han er født og oppvokst på Sola, men har de siste 17 årene jobbet for noen av de største finanshuse­ne i London som Investec Bank PLC, Letter One og Mikhail Fridman.

Den totale forvaltnin­gskapitale­n i Kraft Finans er på 4 milliarder kroner hvor rett i overkant av 1 milliard kroner er under egen forvaltnin­g.

 ?? NJORD SECURITIES ?? Kontorbygg­et i Tønsberg kostet 607 millioner kroner.
NJORD SECURITIES Kontorbygg­et i Tønsberg kostet 607 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway