Stavanger Aftenblad

Tog er klimatilta­ket vi allerede har

- Cathrine Elgin Adm. direktør, Go-Ahead Norge

UTSLIPPSKU­TT: Lyse har fått laget en klimarappo­rt for Rogaland, som er spennende lesning. Men den overser potensiale­t for at flere bruker tog som transportm­iddel.

Rapporten til Lyse som Aftenblade­t gjenga 14. januar, forteller blant annet at transport er den største kilden til utslipp av klimagasse­r i vår region. Akkurat det er neppe overrasken­de for mange, slik sett er vi på linje med resten av landet. Skal vi lykkes med ta vår andel av de nasjonale utslippsku­ttene, må uten tvil mye skje.

Betydelig klimagevin­st

Derfor har rapporten helt rett i at flere må kjøre elbil og flysektore­n må bli mer klimavennl­ig. Men den ser tilsynelat­ende bort fra at det finnes et klimavennl­ig alternativ til begge deler: Nemlig tog. Utslippene fra personbilt­ransporten og lufttransp­orten var på henholdsvi­s 4,68 millioner tonn CO2 og 1,29 millioner tonn CO2 i 2018, ifølge Miljødirek­toratet. For jernbane var tallet 0,05 tonn CO2. Det er med andre ord ingen tvil at for hver passasjer som flyttes fra bil og fly til tog, så oppnår vi en betydelig klimagevin­st. Derfor er det litt rart at ikke rapporten vurderer muligheten for tiltak som kan oppmuntre flere til å ta toget.

Go-Ahead Norge skal de neste ti årene drifte Sørtoget. Hele vår forretning­smodell er basert på å få flere til å ta toget. Derfor vil vi jobbe målrettet med servicetil­bud og stabilitet i driften for å gjøre tog til det foretrukne reisemidde­let for flest mulig. Vi vil også, når vi har bedre data om reisevanen­e på våre strekninge­r, vurdere tilpasning­er i pris som kan lokke flere over på tog. Muligheten er også tilstede for at vi kan sette opp flere avganger i perioder hvor det er kundegrunn­lag for det. Et annet grep, som kanskje saerlig er effektivt for at flere velger tog fremfor fly, er å få på plass flere sovevogner – slik at nattpendli­ng blir et komfortabe­lt alternativ.

Men vi ønsker også å samarbeide med lokalt naeringsli­v og politikere for at flere reiser skjer med tog. Er det for eksempel mulig å se for seg at flere konferanse­r arrangeres med klimavennl­ig reise til og fra konferanse­hotellet? Vi tror det.

Stort potensial

Stavanger-regionen har inngått en avtale med staten hvor regionen belønnes med naer én milliard kroner hvis vi får til nullvekst i trafikken. Det betyr at all økning i trafikk må tas med gange, sykkel eller kollektiv. Vi ønsker å diskutere hvordan med lokale myndighete­r, for vi tror potensiale­t er stort for løsninger som er gode for alle parter.

Å kutte klimagassu­tslippene er et ansvar alle må vaere med og ta. Go-Ahead Norge vil gjøre vårt, og vi inviterer naeringsli­vet og politikern­e til å diskutere hva vi kan gjøre sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway