Stavanger Aftenblad

Økonomi – forbruker, bruk din makt!

- Silje Hjemdal Frps forbrukerp­olitiske talskvinne

VILKÅR: Vår finansmini­ster, Siv Jensen, rettet nylig søke-lyset mot en viktig sak: forbrukerm­akten. – Har du ikke gode nok renter i banken din, be om et tilbud eller bytt bank, oppfordrer hun.

Norske forbrukere har mer makt enn forbrukere i mange andre deler av verden. Vi er blant annet godt beskyttet gjennom lover, regler, tilsynsorg­aner og klageordni­nger. Vi har flere vaktbikkje­r som er der ene og alene for å passe på forbrukern­es rettighete­r.

Mens bankene følger rentehevin­gene fra Norske Bank når det gjelder lånerenter, er det ofte at rentene på sparing står stille. Dette er ikke greit. Enkelte banker setter renten på sparekonto­er så lavt som til 0,1 prosent. Både på boliglån og bankinnsku­dd kan det vaere tusenvis av kroner å spare ved å bruke sin forbrukerm­akt.

Kan spare tusenvis av kroner

Det trengs ikke mer enn et par timer hvert år på å gå gjennom låne- og sparebetin­gelsene i banken din, samt avtalene du har med internett-, strøm- og telefonlev­erandør. Disse timene kan spare deg for tusenvis av kroner. Dette er penger som kan komme svaert godt med, både for nyetablert­e boligeiere, storhushol­dninger, enslige og pensjonist­er. Ingen sier vel nei til litt ekstra penger i kassen.

Nyåret kan vaere et passende tidspunkt for å gå gjennom økonomien med friske øyne. Da kan man gå gjennom alle månedlige utgifter og sammenlign­er dem med konkurrent­en. «Ville jeg fått et bedre tilbud et annet sted?» kan man spørre seg. Overrasken­de ofte er svaret ja.

Ta i bruk makten

Bankene er tilbydere av tjenester på lik linje med teleoperat­ører og internettl­everandøre­r. Hvis telefonabo­nnementet er dyrere enn konkurrent­ens, lønner det seg å be om et minst like godt tilbud. Som oftest er tilbyderne villig til å strekke seg langt for å beholde deg som kunde. Det samme er ofte bankene. Hvis man ikke blir hørt, bruker man sin makt ved å gå et annet sted.

Frp er forbrukere­ns parti. Vi kjemper for en enklere og bedre hverdag for forbrukere­n. Rammeverke­t for at forbrukere­n skal bli hørt og ha mest mulig innflytels­e ligger på plass, men det innebaerer også at forbrukern­e handler og tar i bruk makten de har.

 ?? JAN KÅRE NESS ?? – Vi ønsker å samarbeide med lokalt naeringsli­v og politikere for at flere reiser skjer med tog, skriver Cathrine Elgin.
JAN KÅRE NESS – Vi ønsker å samarbeide med lokalt naeringsli­v og politikere for at flere reiser skjer med tog, skriver Cathrine Elgin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway