Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 17. JANUAR 1920

Søndagssko­len er igjen begyndt efter juleferien, ca 300 barn har ogsaa iaar glaedet sig ved s-skolens juletraefe­ster; men feststunde­r er bare opmuntring­sstunder. Det «daglige» arbeide i s-skolen er hver søndag at gi barnene Guds ord. Derfor, kjaere foraeldre som selv tror at «mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som gaar ud av Guds mund», taenk over alvoret i dette ord, og hjaelp s-skolen i arbeidet for at bevare barnene for Guds rige. Tal vel om s-skolen, vis at du saetter pris paa den. Opmuntre dine barn tillat gaa flittig. Derved opmuntrere du ogsaa de mange arbeidere som trofast møder op søndag efter søndag og villig ofrer av sin hviledag for dine barn.

FOR 75 ÅR SIDEN, 17. JANUAR 1945

Krigen i Europa går mot et avgjørende høgdepunkt etter at den ventede sovjetruss­iske vinteroffe­nsiven er satt i gang, skriver Tyske Telegramby­rå. Angriperne­s hovedstøt fra området vest for linjen Baranov-Sandomir er innledet med en konsentras­jon av styrker som man hittil ikke har opplevd make til selv i sovjetruss­iske storoffens­iver. Av hensyn til denne kjensgjern­ingen er den tyske ledelsen til å begynne med gått over til den prøvede elastiske forsvarsme­tode i det frontavsni­ttet som angriperen­s hovedtrykk er rettet mot. Den lar sine tropper vike kjempende tilbake, slik at muligheten for en rask vending fra passiv til aktiv krigføring blir stående åpen. Man kan derfor ikke undre seg over at de to angripende sovjetruss­iske armegruppe­ne har greid å skyve sine spisser betydelig vestover.

FOR 50 ÅR SIDEN, 17. JANUAR 1970

Styret for Postverket har vedtatt å gjennomfør­e en nyinndelin­g av hovedpostk­ontor-distrikten­e i landet. Vedtaket innebaerer at tallet på hovedpostk­ontor reduseres fra 110 til 54. Trafikkdir­ektør Johan Hisdal i Postdirekt­oratet sier til Aftenblade­t at dette er gjort ut fra ønske om kraftigere enheter enn de man har i dag. Nå er enkelte distrikter for små, andre for store. Omlegginge­n fører ikke til at postkontor­er forsvinner, og det får ingen innflytels­e på ekspedisjo­nstjeneste­r for publikum. Vedtaket innebaerer således ingen innsparing, men lokaladmin­istrasjone­ne effektivis­eres.

FOR 25 ÅR SIDEN, 17. JANUAR 1995

Hver norsk husstand mottar fire-fem oppringnin­ger årlig fra telefonsel­gere. De humanitaer­e organisasj­onene har en stor andel av dette privatmark­edet, og de fleste av dem velger å la salget sitt gå gjennom såkalte telemarket­ing-selskaper, selv om da provisjone­n tar mye av overskudde­t. Dette er mer effektivt og lønnsomt enn å gjøre det selv, forklarer direktør Stefan Gustafsson i Bellona. Det norske Misjonssel­skap sier imidlertid nei til utviklinge­n. Vi kan ikke gjøre hva som helst for å få tak i penger.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway