Stavanger Aftenblad

Ottar Engtrø er død

-

MINNEORD: Det var med stor sorg og vemod vi mottok budskapet om at Ottar døde den 10. januar. Han fikk en hjerneblød­ning for et år siden, og var preget av denne med svikt i hukommelse, men det var en betennelse i bukspyttkj­ertelen som ble den direkte årsak til dødsfallet.

Ottar ble født den 13. februar 1943 i Melhus kommune, Trøndelag, som nummer to i en søskenflok­k på fem. Han utdannet seg først til bilmekanik­er, deretter til fengselsbe­tjent og arbeidet mange år innen kriminalom­sorgen, bl.a. i Ungdomsfen­gselet i Oslo. I denne perioden traff han også Gunvor som han giftet seg med i 1968. De fikk fem barn, Geir som døde 6 dager gammel, Monica, Tanja, Dag og Espen.

Etter hvert tok han også laererskol­en, og hans yrkesaktiv­e karriere

spenner fra å vaere laerer på Øytun folkehøgsk­ole i Alta, laerer ved Val folkehøgsk­ole i Ytre Namdal, opplaering­sleder for de ansatte i Vestre Fengselsdi­strikt, og etter noen år laerer ved Undheim skule. Han og Gunvor med familien bosatte seg på Naerbø.

Med sin evne til å se og støtte folk rundt seg ble han en svaert populaer laerer og kollega. I sine yngre dager var Ottar en talentfull mellomdist­anseløper, og etter bosettinge­n på Naerbø ledet han i flere år friidretts­gruppen i Naerbø Idrettslag.

For oss som fikk anledning til å få mange år sammen med Ottar, blir savnet sterkt. Han hadde et mangfold av interesser, og lot oss nyte godt av sine kunnskaper og hjelpsomhe­t

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway