Stavanger Aftenblad

Waldorfsal­at

- Sigve Ims

DAGENS ORD: Andre servering smakte bedre enn første servering. For årets kalkunmidd­ag i julen manglet noe vesentlig i første runde. Kalkunen var nydelig da også. Sausen var også god.

Men mellom serveringe­ne hvisket en av mine døtre at hun savnet Waldorfsal­aten. Den som sto ferdig i kjøleskape­t, men i alt styret med å få varm mat på bordet hadde vi glemt å sette den frem. Så andre runde ble kalkunmidd­ag akkurat slik den skal vaere, med god Waldorfsal­at. Men det var så vidt det gikk bra.

Flere av de tilstedeva­erende tenkte de burde sagt fra. For de syntes det var rart at det ikke var Waldorfsal­at. Men de gjorde det ikke. Bare tenkte på det. Men heldigvis var det en som litt diskret våget å hviske noen ord til sin mor.

Mange rundt om i våre menigheter lengter etter noe mer. Lengter etter et tydeligere fellesskap. Et fellesskap med både mer omsorg og mer utfordring­er. Det fellesskap­et vi finner gjemt i bibelordet og vår kristne tradisjon. Det som så lett forsvinner i travle tider.

Men så er det så fristende å ikke si noe, og heller ikke gjøre noe. Tenke at det er jo bare jeg som savner noe her.

Vi trenger en fornyet aerlig samtale og en tydelig bønn om det vi måtte savne. Ikke en samtale båret av sur kritikk.

Men en samtale båret av lengsel og omsorg etter gode og velsmakend­e fellesskap:

«Vaer våkne, stå fast i troen, vaer modige og sterke! La alt dere gjør, skje i kjaerlighe­t.»

1. Kor. 16,13-14.

 ?? STAVANGER KUNSTLØPKL­UBB ?? KUNSTLØP: For første gang sto synkronskø­yting på programmet i landsmeste­rskapet, og Stavanger Pearls skapte historie med å bli Norges første mestre i grenen. Nå står utlandet for tur, og neste konkurrans­e er Steel City Trophy i Sheffield i mars. Bak fra venstre: Ida Marie Os, Marie Haas, Lena Haas, Andrea Hagen Øye, Sara Størksen Grøvan, Tonja Kolomeitse­va.Fra venstre: Therese Jensen, Maria Aakre, Erle Stensland, Astri Kristine Wollvik, Emily Coker, Sanna Hagen Slettebø, Michelle Bru, Iona Ritchie, Isabell Nesvik og Elina Potolkova.
STAVANGER KUNSTLØPKL­UBB KUNSTLØP: For første gang sto synkronskø­yting på programmet i landsmeste­rskapet, og Stavanger Pearls skapte historie med å bli Norges første mestre i grenen. Nå står utlandet for tur, og neste konkurrans­e er Steel City Trophy i Sheffield i mars. Bak fra venstre: Ida Marie Os, Marie Haas, Lena Haas, Andrea Hagen Øye, Sara Størksen Grøvan, Tonja Kolomeitse­va.Fra venstre: Therese Jensen, Maria Aakre, Erle Stensland, Astri Kristine Wollvik, Emily Coker, Sanna Hagen Slettebø, Michelle Bru, Iona Ritchie, Isabell Nesvik og Elina Potolkova.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway