Stavanger Aftenblad

Tripic: – Hjertet mitt ligger i Viking

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

Onsdag signerte Zlatko Tripic kontrakten med tyrkiske Göztepe. Kontrakten har en varighet på halvannet år, med opsjon på ett år til.

– Jeg hørte om interessen og ville se på forholdene før jeg eventuelt signerte. Klubben var veldig «på», og jeg har alltid hatt lyst til å spille i denne ligaen. Hvis det riktige tilbudet kom, skulle jeg prøve meg i utlandet igjen, sier han.

Tripic er klar på at han kommer til å savne Stavanger, men også at det er riktig for ham å dra nå.

– Det måtte noe spesielt til for at jeg skulle reise fra Viking. Klubben, spillerne og supportern­e, det har vaert et eventyr. Det har vaert utrolig trist og emosjonelt å forlate det prosjektet som jeg har vaert en stor del av, et av de mest spennende i hele Norge. Men da dette kom, var det vanskelig å si nei.

– Tilbudet fristet meg, og det har vaert veldig mye glede etter at jeg signerte. Jeg gleder meg til å møte laget, selv om det er tungt å forlate Viking. Jeg kan ikke beskrive støtten jeg har fått fra fansen og er heldig som har hatt så god støtte hele veien.

– Hva synes du om at fansen er trist fordi du drar?

– Det er det som gjør meg selv trist. Jeg skjønner at det er tungt når jeg skal dra, jeg har vaert en stor del av dette. Tilbakemel­dingene har vaert utrolig støttende, det gjør det ikke lettere å dra fra en så flott fotballklu­bb. Det er mye som har gått gjennom hodet mitt.

– Dette er sportslig sett en bedre og høyere liga enn i Norge. Det er store profiler i lagene. Nå får jeg oppfylt den utenlandsk­e drømmen, og så får jeg se når jeg eventuelt er ferdig i utlandet. Ingen får sjokk hvis jeg returnerer til de mørkeblå, det er der hjertet mitt ligger. Det har vaert massivt og utrolig gøy, så får vi se når den tid kommer om jeg kan spille i Viking igjen.

– Hvordan har de siste dagene vaert?

– Det har vaert veldig hektisk. Jeg trente som vanlig på mandag, fikk en flybillett og reiste ned tirsdag morgen. Jeg fikk ikke tid til å ta skikkelig farvel. Det har gått i ett og vaert utrolig moro. Nå blir det gøy å se laget og starte det nye kapittelet i karrieren min, noe jeg ser virkelig fram til.

 ?? JON OLAV NESVOLD ?? Zlatko Tripic har nå signert kontrakt med tyrkiske Göztepe.
JON OLAV NESVOLD Zlatko Tripic har nå signert kontrakt med tyrkiske Göztepe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway