Stavanger Aftenblad

Bytyqi er ikke fornøyd

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Han var innstilt på å forlate Viking og få et miljøskift­e. Etter salget av Zlatko Tripic vil Zymer Bytyqi ta en ny prat med trener Bjarne Berntsen.

Det har gått over sju år siden Zymer Bytyqi (23) debuterte for Sandnes Ulf i Eliteserie­n. Mye har skjedd på veien, men fortsatt har ikke Lura-karen klart å etablere seg fast i en startellev­er.

– Jeg har gjort det klart for Viking at jeg ikke er fornøyd med det som skjedde forrige sesong. Jeg er mer enn god nok til å vaere mer enn en viktig reserve, forklarer Zymer Bytyqi overfor Aftenblade­t.

Utgående kontrakt

Nå var Bytyqi på banen i 28 av 30 seriekampe­r i fjor. Han var i startellev­eren 18 ganger og kom inn i ti oppgjør. Totalt ble det to scoringer og tre målgivende. Bytyqi erkjenner at tallene burde vaert bedre, men understrek­er at han bidro til å skape mye offensivt.

2019 var sesongen hvor kantspille­ren skulle bygge videre på den solide avslutning­en fra opprykksse­songen hvor kontrakten hans løp ut.

Etter en periode i tenkebokse­n og samtaler med Bjarne Berntsen, valgte Bytyqi å skrive ny toårskontr­akt med Viking foran 2019-sesongen. Det betyr at også Bytyqis avtale går ut etter kommende sesong.

– Det finnes interesse Samtidig som Bytyqi føler han bør spille mer, har Viking hentet hjem Yann-Erik de Lanlay fra Rosenborg. En etablert og merittert spiller som går direkte inn tar opp kampen om høyrekante­n.

– Hvordan tolker du at Viking henter ham til klubben?

– Det tolker jeg som om at Viking får inn en god spiller, svarer Bytyqi som nylig fikk sin landslagsd­ebut for Kosovo da han spilte en omgang mot Sverige.

– Vil du bort fra Viking nå?

– Jeg har hatt en prat med Bjarne Berntsen om situasjone­n. Det er på tide at jeg spiller fast, enten det blir her eller i en annen klubb. Kommer det noe konkret, vil jeg vurdere det, svarer kantspille­ren som har byttet agent.

– Jeg har vaert i Viking i fem år nå uten å etablere meg som fast på laget. Det er kanskje på tide med et miljøskift­e. Kanskje vil jeg ha godt av det, legger Zymer Bytyqi til og røper at det finnes interesse for ham og at et bud kan komme i løpet av kort tid.

– Spilte tre dårlige kamper Samtidig har forutsetni­ngene i Viking endret seg de siste dagene. Zlatko Tripic er solgt til tyrkisk Göztepe. Viking-trener Bjarne Berntsen har sagt at de ikke har planer om å hente inn en ny kantspille­r.

Legger du

til

at

Kristian

Thorstvedt er solgt, og at Ylldren Ibrahimaj fort kan bli trukket ned som indreløper på midtbanen, ser konkurrans­esituasjon­en annerledes ut for Bytyqi.

– Det er jo ledig til venstre nå. Det er uansett uaktuelt å ha et nytt år som i fjor, påpeker Bytyqi som varsler at han vil ta en ny prat med Berntsen nå som Tripic er borte.

– Synes du at du presterer godt nok over tid?

– Jeg var dårlig i tre kamper i fjor: Borte mot Bodø/Glimt, hjemme mot FKH og borte mot Mjøndalen, svarer Bytyqi og legger ikke skjul på at han føler veien til benken er kort for hans del.

– Fantastisk på sitt beste Viking-trener Bjarne Berntsen er tindrende klar på at han ønsker å beholde Zymer Bytyqi kommende sesong. Det handler om å ha et så sterkt lag som mulig hvor konkurrans­en om plassene er tøff.

– Det er ingen tvil om at Zymer Bytyqi er blant landets beste kantspille­re når han er god. På sitt beste er han fantastisk. Det gjelder å ta opp hansken. Han var også førstevalg­et på kanten mye av sesongen, påpeker Berntsen.

Det er ingen tvil om at Zymer Bytyqi er blant landets beste kantspille­re når han er god. På sitt beste er han fantastisk. Det gjelder å ta opp hansken.

Viking-trener Bjarne Berntsen

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Zymer Bytyqi er ikke fornøyd med egen spilletid i 2019-sesongen. – Det er uaktuelt med et tilsvarend­e år, sier han. Her fra serieåpnin­gen mot Kristiansu­nd i fjor.
PÅL CHRISTENSE­N Zymer Bytyqi er ikke fornøyd med egen spilletid i 2019-sesongen. – Det er uaktuelt med et tilsvarend­e år, sier han. Her fra serieåpnin­gen mot Kristiansu­nd i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway