Stavanger Aftenblad

Sola vant svaert viktig bortekamp

-

HÅNDBALL: Etter å ha ligget hele ni mål bak tydet alt på at Sola skulle gå på nok et tap i bortemøtet med Fana. Da tok spillerne ansvar og sørget for en spinnvill snuoperasj­on. Til slutt vant Sola-jentene 29–24, og kunne slippe jubelen løs for sin første seier på bortebane denne sesongen.

– Jeg unner virkelig jentene denne seieren, sier Sola-trener Mika Anders Nurmi til Aftenblade­t.

Før onsdagens kamp sto Sola med tre små poeng etter tolv serierunde­r. Etter seieren i oppgjøret mot Fana har Sola krympet luken opp til Gjerpen på kvalifiser­ingsplass fra fire til ett fattig poeng på de to siste kampene.

– Nå er vi helt oppe i ryggen på de foran oss. Det er fantastisk, og gir stor motivasjon på trening, sier Nurmi.

Opp til Oppsal på sikker plass er det fem poeng, mens Fana ligger på plassen foran med enda et poeng mer.

Halvveis i første omgang ledet Fana hele 11–5, og var oppe i en nimålslede­lse med fem minutter igjen til pause. Inn mot pause skjerpet de seg litt, og lagene tok pause på stillingen 18–12.

I andre omgang startet en enorm snuoperasj­on. Med en kombinasjo­n av effektivit­et offensivt og strålende keeperspil­l, hentet Sola inn hele forsprange­t i løpet av de første ti minuttene.

Lagene fulgte hverandre som skygger i noen minutter, men så feide Sola ifra. Til slutt vant de med hele fem mål.

Søndag møter Sola-jentene Fredriksta­d borte.

?? OLE MARTIN WOLD ?? Tidligere Viking-spiller, Alexander Blonz, håper å bidra mer for Norge under EM. Her fra åpningskam­pen mot Bosnia Herzegovin­a.
OLE MARTIN WOLD Tidligere Viking-spiller, Alexander Blonz, håper å bidra mer for Norge under EM. Her fra åpningskam­pen mot Bosnia Herzegovin­a.