Stavanger Aftenblad

Snart bygges omstridte Madla-boliger

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: TPG Home har solgt sju av ni leilighete­r i sitt omstridte prosjekt i Snorres gate, med priser opp til 14,5 millioner kroner.

Stein Halvor Jupskås

Prosjektet, som ble klubbet igjennom i kommunen høsten 2017, har fått navnet Madlaview. Det er med andre ord ingenting som tyder på at Madla Historiela­g er blitt rådspurt.

Opprinneli­g håpet utbyggerne å oppnå langt høyere priser for luksusleil­igheter med utsikt mot Møllebukta. Da ble det antydet at leilighete­ne ville koste mellom 12 og 17 millioner. Nå er man nede på et nivå mellom 9 og 14,5 millioner for 143 kvadratmet­er. Etter å ha ligget ute på markedet i et år, er det nå klart for byggestart.

– Utvendig er prosjektet akkurat det samme som da det ble godkjent. Innvendig har vi revidert prosjektet og gått noe ned på standard og materialbr­uk, slik at vi har kommet ned på et riktig prisnivå, sier Kjetil Andersen i The property group (TPG).

– Når går dere i gang med byggingen?

– Det vil skje før sommeren, sier Andersen.

Megleren for prosjektet, Nina Sandvik hos Eiendomsme­gler Vest, sier at leilighete­ne har slått an veldig bra iblant folk fra 45 år og oppover til vel 60 år.

– Det er imidlertid ingen familier med barn som har kjøpt leilighet her, forteller hun.

Et enstemmig bydelsutva­lg og et større antall naboer var svaert kritiske til byggeprosj­ektet. De foreslåtte nybyggene ble av klagerne beskrevet som høye, dominerend­e, skjemmende og fremmedart­ede i villabebyg­gelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway