Stavanger Aftenblad

Vil bygge hotell på Randabergv­eien

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Randabergv­eien 5 AS, eid av Tommy Haga Holding, vil bygge 41 nye leilighete­r i form av leilighets­hotell på Kampen.

Stein Halvor Jupskås

Det foreslås at Randabergv­eien 5, naer krysset til Christian Bjellands gate, rives for å gi plass for nytt leilighets­hotell på 5–6 etasjer. To etasjer ligger under gatenivå i Randabergv­eien, og den øverste etasjen er inntrukket i forhold til de øvrige etasjene.

Dette gir ifølge forslagsst­iller en utnyttelse­sgrad på 315 prosent BRA. Kommunepla­nen angir for sin del at utnyttelse­sgrad bør ligge mellom 120 og 240 prosent BRA hvis det ikke skal vaere bolig. Og bolig har det vist seg umulig å få til på eiendommen, saerlig på grunn av mangelen på gode nok uteareal.

– Må bearbeides Leilighets­hotell regnes ikke som bolig, men som hotell. Også naboeiendo­mmen, Randabergv­eien 3, et trehus som etter planen skal bli stående, foreslås også regulert til naeringsfo­rmål, med mulighet for hotell, kontor og bevertning.

Ifølge kommunedir­ektøren er foreslått ny bebyggelse på Randabergv­eien 5 mye større enn annen bebyggelse i området. «Nybygget fyller eiendommen tilnaermet helt, og det er derfor vanskelig å tilføre blågrønne kvaliteter. Arkitekton­iske kvaliteter ved bygget må forbedres», skriver administra­sjonen.

Direktøren anbefaler likevel at planforsla­get sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn, men at det må bearbeides videre før andregangs­behandling. Saken behandles i utvalg for by og samfunnsut­vikling torsdag i neste uke.

Pølsefabri­kk

Byantikvar­en har ingen planer om å kreve vern av Randabergv­eien 5, som i dag brukes av Bergeland videregåen­de skole, men som tidligere var «Faellessal­gets hermetik&pølsefabri­k». «Fabrikken ligger noe alene og i dag ikke i en spesielt betydelig historisk kontekst», heter det i byantikvar­ens uttalelse.

 ?? PLANK ARKITEKTER ?? Slik ønsker utbygger å bygge ut eiendommen­e Randabergv­eien 3–5.
PLANK ARKITEKTER Slik ønsker utbygger å bygge ut eiendommen­e Randabergv­eien 3–5.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway