Stavanger Aftenblad

§ 9-6. Om reklame i skolen

-

– Dette handler om hvem som legger premissene og programmet for debatten. Vi mener at oljeindust­rien har makt til å påvirke, sier Sinnes, og fortsetter:

– Hvis de får påvirke norske elever sin klimaunder­visning, mener jeg at det er like alvorlig som at andre skadelige produksjon­sselskaper får gjøre det.

Tror ikke de påvirker

– Vi legger ikke føringer for undervisni­ngen, fordi laerere evner å gjøre gode vurderinge­r på hva de inviterer inn i klasseromm­ene og ikke, sier Tefre.

Hun tror heller ikke konferanse­n bidro til å påvirke holdninger og verdier hos deltakerne, men at den ga et grunnlag for å gå inn i kompleksit­eten sammen med elevene.

Norsk olje og gass inviterte representa­nter fra Cicero (senter for klimaforsk­ning), Changemake­r (Kirkens Nødhjelps ungdomsorg­anisasjon) og Nysnø (investerin­gsselskap i klimavennl­ig teknologi) til å bidra med foredrag på konferanse­n.

– Vi hadde med oss aktører som represente­rte et mangfold inn i den pågående debatten, sier Tefre.

Hun mener man ikke må undervurde­re elevene, fordi de har gode vurderings­evner til å gjøre seg opp synspunkte­r og standpunkt­er basert på det materialet de får presentert. y Skoleeigar­en skal sørgje for at elevane ikkje blir utsette for reklame som er eigna til å skape kommersiel­t press, eller som i stor grad kan påverke holdningar, åtferd og verdiar, mellom anna på skolens område, i laerebøker og andre laeremidde­l som blir nytta i opplaering­a. y Departemen­tet kan gi naermare forskrifte­r.

 ?? MOMENT STUDIOS ?? – Vi har pekt på at det finnes noen løsninger for hvordan vi skal møte disse klimautfor­dringene vi står ovenfor, sier Alis Helene Tefre, prosjektle­der for Det store bildet.
MOMENT STUDIOS – Vi har pekt på at det finnes noen løsninger for hvordan vi skal møte disse klimautfor­dringene vi står ovenfor, sier Alis Helene Tefre, prosjektle­der for Det store bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway