Stavanger Aftenblad

To av tre amerikaner­e tror Trump blir gjenvalgt

-

USA: En ny måling viser at et klart flertall av amerikaner­ne regner med Trump blir gjenvalgt. Usikkerhet i demokraten­es primaerval­g får delvis skylden.

Det høres kanskje paradoksal­t ut i et demokrati hvor folket kan avsette eller gjenvelge en president gjennom å stemme. Et klart flertall av den amerikansk­e befolkning­en mener at det er på tide med en ny president. Samtidig sier to av tre amerikaner­e at de regner med Donald Trump blir gjenvalgt ved presidentv­alget 3. november.

Tallene stammer fra en ny representa­tiv meningsmål­ing utarbeidet av det høyt ansette Monmouth University Polling Institute.

– Selv om de fleste velgere gjerne ønsker Trump ut av embetet, viser de stabile meningsmål­ingene hans gjennom hele riksrettss­aken – og minnene om hvordan det gikk i 2016 – at få er villige til å satse pengene sine på noen andre enn ham, sier institutte­ts leder Patrick Murray i en pressemeld­ing.

Helt presist mener 27 prosent av amerikaner­ne i målingen at Donald Trump med sikkerhet vil gjenvelges. 39 prosent tror at han sannsynlig­vis blir det. Alt i alt to tredjedele­r.

Dersom man bryter opp tallene i partier, er det ikke overrasken­de et kjempestor­t flertall av republikan­ske velgere som regner med Trump vil vinne i november – mer enn 90 prosent, hvorav seks av ti anser det for å vaere svaert sikkert.

Til gjengjeld føler bare hver tiende demokratis­ke velger seg sikker på at kandidaten deres vil vinne. (Politiken)

 ?? KEVIN LAMARQUE, REUTERS/SCANPIX ?? Jens Stoltenber­g sa i går at han støtter USAs og Donald Trumps samtaler med Taliban for å redusere volden i Irak.
KEVIN LAMARQUE, REUTERS/SCANPIX Jens Stoltenber­g sa i går at han støtter USAs og Donald Trumps samtaler med Taliban for å redusere volden i Irak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway