Stavanger Aftenblad

Kari Bjørgaas 90 år

-

JUBILANT: Kari Bjørgaas fyller 90 år fredag 14. februar. Hun er født og oppvokst i Stavanger, og utdannet seg til arbeidster­apeut i Sverige. Seinere arbeidet hun ved Bakkebø institusjo­n for psykisk utviklings­hemmede i Egersund.

Like etter bryllupet i 1954 reiste hun og ektemannen Olav til Taiwan som utsendinge­r for Misjonsall­iansen. De første årene tilbrakte hun og Olav i en koloni med over 1000 spedalske pasienter. Som første ergoterape­ut på Taiwan, startet hun tidlig et sårt tiltrengt tilbud til de spedalske pasientene der de laerte håndverk av ulike slag for å kunne livnaere seg. Hun var også den første som satte i gang et fysioterap­itilbud for barn med tuberkulos­e på Taiwan.

Etter hvert ble Taiwan rammet av store polioepide­mier, og mange barn ble rammet. Poliovaksi­nen var akkurat kommet på markedet, og Kari og Olav arbeidet hardt for å sikre vaksine til flest mulig barn, også i avsideslig­gende fjellområd­er. De startet Victory Home med tilbud om behandling og rehabilite­ring av polioramme­de barn. Det var viktig for Kari og Olav at disse barna fikk gå på ordinaer skole, og de opplevde det som en stor seier da de første polioramme­de barna fikk på seg skoleunifo­rmene sine og møtte opp på skolen for første gang. Dette var også et viktig vendepunkt for å oppnå integrerin­g av funksjonsh­emmede i samfunnet på Taiwan.

De siste yrkesaktiv­e årene var Kari sekretaer i Olav’s fastlegepr­aksis i Stavanger. Hun har i alle år hatt en viktig rolle som samtalepar­tner for mange som har hatt behov for støtte og en hånd å holde I når livet har vaert vanskelig. Vi ønsker Kari en fin 90 årsdag med stor takk for alt hun betyr for oss.

Barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn sender varme hilsener.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway